Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Fischer överst. OneWay underst

Fischer överst. OneWay underst

Fischer stämde OneWay- fick nej i domstol

Den Österrikiska skid- och tillbehörstillverkaren Fischer stämde tidigare finska OneWay för stöld av varumärkesstöld. Nu har både finska och tyska domstolar ogillat saken.

 Det hela gäller att OneWay släppt en serie skidor och pjäxor, båda i färgerna svart och gult. Fischer å sida hävdar dock att just de färgerna förknippas så starkt med deras varumärke att Oneway helt enkelt stulit Fischers varumärke och försökt ta del av deras framgångar för att få konkurrensfördelar.

Tre av varandra oberoende rättssaker har blivit tillbakavisade, ogillade av både finska och tyska rättssystemen. Detta meddelar OneWay i ett pressmeddelande.

–Vi känner oss rättvist behandlade efter domstolarnas utfall. Dessa anklagelser är helt obefogade. Fischer äger inte färgerna svart och gult för skidor eller pjäxor, och de har inte heller några registrerade varumärken för just svarta och gula skidor eller skor säger Andreas Bennert, VD för OneWay i samma pressmeddelande.

Han meddelar också att OneWay kommer fortsätta neka till alla anklagelser i både Finland och Tyskland och tänker gå vidare till Fischer för att få ersättning för förlorad försäljning och skador på sitt varumärke.


Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör