Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Swix och Sportmarket går skilda vägar

Efter 23 års samarbete i Sverige går Swix Sport och Sportmarket skilda vägar. Det har varit ett mycket positivt och långsiktigt samarbete och de täta banden emellan bolagen planeras föras vidare i ett fortsatt samarbete vad gäller försäljning och skidservice åren framöver.
Med en marknad i ständig förändring, Swix Sport uppköp av Lundhags Skomakarna AB i februari 2012, Vasaloppets position som ett ledande skandinavisk arrangemang, detaljister som i ökande grad säljer både i Norge och Sverige, samt en stadigt växande gränshandel, har bidragit till Swix Sport och Sportmarkets behov av att tänka nytt inom skandinavisk distribution.

Parterna har enats om att arbeta var för sig, men diskuterar ett fortsatt samarbete inom försäljning och racingservice.

Sportmarket kommer att fortsätta som Distributör för Swix och Ulvang under säsongen 12/13. Detta innebär att Sportmarket kommer att representera Swix Sport vad gäller utleveranser av grundordrar för 12/13, samt hantering av komplettering till och med 1:a maj 2013.

Swix Sport, genom sitt 100 % ägda dotterbolag Lundhags Skomakarna AB, kommer att överta distributionen för Swix och Ulvang från och med säsongen 13/14, som startar med införsäljningen inför hösten 2013. Swix Sport kommer under denna tid att ha ett tätt samarbete med Sportmarket, för att säkerställa en god representation av Swix i Sverige.

Både på kort och lång sikt tror Swix Sport och Sportmarket att ett fortsatt tätt samarbete mellan de två ledande varumärkerna (Fischer och Swix) inom svensk vintersport kommer att vara det bästa för marknaden och våra kunder.

Jim Bakeröd har anställts som ny försäljningschef för Swix i Sverige. Han kommer att börja sin anställning den 1:e oktober 2012 och rapporterar till Henrik Ottosson, verkställande dir. i Lundhags Skomakarna AB.

Under Jim kommer det att byggas ett försäljningsteam för Swix. Jim kommer närmast från ett jobb som kategorichef för Intersport Norge, där han i flera år haft ansvar för hårda vintervaror.

Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör