Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

proski_swix

Swix köper svenska Pro-Ski rullskidor

Swix har ingått ett avtal med Sterners Specialfabrik AB i Sverige att förvärva deras rullskid-varumärke. Avtalet gäller från 1 maj 2013 och Pro-Ski kommer därefter vara
en del av Swix omfattande sommarkollektion.
Swix kommer från och med nu att sälja en komplett rullskidkollektion bestående av rullskidor, stavar och en speciellt utformad klädkollektion för rullskidor.
- Vi är väldigt glada över att ha nått en överenskommelse med Sterners om förvärv av Pro-Ski. Vi har letat efter att bygga vår egen kollektion rullskidor genom egen utveckling eller genom att förvärva ett annat märke för att fylla i vårt engagemang i detta segment. Utrustning för rullskidor är en växande kategori för oss och vi ser nu en lovande utveckling under de kommande åren på denna marknad. Om vi skulle köpa ett rullskidmärke, var det viktigt för oss att hitta ett ledande varumärke med hög trovärdighet både i butiksledet och för slutkunderna. Det är en underdrift att säga att Pro-Ski kommer att leva upp till dessa förväntningar, säger Per H. Grimsrud, chef för Swix hårdvarusatsning.

Sterners och Swix kommer också ingå ett produktionsavtal där Sterners fortfarande kommer att producera Pro-Ski rullskidor. Vidare kommer parterna upprätta ett gemensamt projekt kring produktutveckling med målet att komma fram med flera nya innovationer under de kommande åren.
Pro-Ski kommer så småningom att lanseras med en ny design med Swix-logotypen men tillsammans med Swix-logotypen kommer ändå Pro-Skis namn finnas kvar (powered by Pro-Ski) för att ge en tydlig signal till marknaden att det är hög Pro-Ski-kvalitet som kommer att föras vidare.

- Att sälja Pro-Ski till Swix är en mycket bra lösning för vårt företag. Swix kommer att bidra till att ge Pro-Ski ett stort lyft genom deras starka spridning, och även genom märkningen av skidorna med Swix namn. Produktionsavtalet och det faktum att vi har avsikt att upprätta ett gemensamt projekt inom produktutvecklingen gjorde detta till en mycket bra och motiverande beslut för oss. Vi ser verkligen ser fram emot att utveckla Pro-Ski tillsammans Swix säger Håkan Sterner, VD för Sterners Specialfabrik AB.

- Att kunna få Pro-Ski som en del av vårt sommarprogram kommer att hjälpa oss att bygga en mycket mer komplett sommarkollektion för hårda varor. Vi har följt den starka utvecklingen av Pro-Ski i många år, och utöver sin skejtskida och juniorskida är deras klassiska skida bland de allra bästa på marknaden. Skidåkare från de bästa landslagen i världen använder Pro-Ski rullskidor. Det är i sig ett mycket starkt kvalitetstecken för dessa produkter, säger Björn Håkenrud, försäljningchef på Swix Sport AS.

Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör