Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Att åka på glaciär är inte bara för eliten. Staffan Larsson och Mattias Svahn ordnar läger för alla kategorier skidåkare i Ramsau i höst.
Att åka på glaciär är inte bara för eliten. Staffan Larsson och Mattias Svahn ordnar läger för alla kategorier skidåkare i Ramsau i höst.

Träning på glaciär - inte bara för eliten

Glaciärträning på skidor har varit ett givet inslag för elitskidåkare sedan lång tid tillbaka.
Men att träna på glaciär kan också vara en härlig upplevelse för motionärer.
– Ramsau är den plats och det läger vi saknar mest sen den aktiva tiden. Därför känns det bra att kunna erbjuda läger där för alla kategorier skidåkare, säger Staffan Larsson och Mattias Svahn.

Vasalopps- och skidprofilerna Staffan och Mattias jobbar båda med att ordna läger för skidåkare av olika kategorier efter sina karriärer. Dels i Mora men också på andra platser i landet.
Men det är ett läger som sticker ut lite extra och som duon verkligen rekommenderar. Det är vad de själva kallar Årets Skidresa - GlaciärVasaläger, som de erbjuder i första halvan av oktober.

– Vi brukar ofta få uppleva både sol och högsommarvärme vid hotellet samt fin skidåkning på glaciären, berättar Staffan Larsson.

sol_daschstein.jpg
En glaciär kan bjuda på varierat väder men ofta är det så här fint på Dachstein-glaciären.

Duon är noga att påpeka att deras läger riktar sig till alla kategorier skidåkare, från nybörjare till elitmotionärer.

– Vi delar med oss av våra erfarenheter inom skidteknik, träningslära och material. Men framförallt ser vi att det här ger en upplevelse som skapar inspiration för fortsatt träning och skidåkning, säger Mattias Svahn.

Det erbjuds fem olika lägeralternativ på allt mellan fyra och elva dygn mellan 2-13 oktober.
Boendet sker på fyrstjärniga Hotell Berghof i byn Ramsau, beläget på 1100 meter över havet. Därifrån är det 15 minuters resa till glaciärens kabinerna.

Träningsmässigt brukar en dag börja med ett skidpass på Dachstein-glaciären på förmiddagen. Glaciären ligger på 2700 meter över havet och bjuder alltid på nypreparerade spår.

På eftermiddagen kan man välja på ett smörgåsbord av löpning,joggning, vandring, rullskidor eller skidgång i den fina och inspirerande omgivningarna.

lopning_ramsau.jpg
Det blir också tillfälle för att göra inspirerande löppass.

På kvällen väntar välförtjänt en tre-rätters middag och möjlighet att njuta i hotellets relaxavdelning.

– Vi tycker man ska unna sig en sådan här resa. Ramsau bjuder verkligen på sagolika träningsförhållanden och fantastiska vyer. På glaciären finns slingor som passar alla, inte bara världseliten som befinner sig här till stor del vid den här tiden, säger Mattias och Staffan.

Läs mer om Vasasvahn, Mattias Svahn och Aktiv Sport, Staffan Larssons Ramsauläger här:

Årets Skidresa – GlaciärVasaläger

skidgang_ramsau.jpg
För den som har krafter kvar finns det utmanande skidgång att ge sig på i Schladmings störtloppsbacke.

rullskidor_ramsau.jpg
Rullskidåkning på härliga alpvägar är också en möjlighet.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...