Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna-Karin Strömstedt springer Fjällmaraton Sälen i slutet på augusti. Här efter seger i Orsakajt´n på midsommarafton. FOTO: Johan Trygg.
Anna-Karin Strömstedt springer Fjällmaraton Sälen i slutet på augusti. Här efter seger i Orsakajt´n på midsommarafton. FOTO: Johan Trygg.

Stort intresse för Fjällmaraton Sälen

Med två månader kvar till premiärupplagan av Fjällmaraton Sälen är redan 100 personer anmälda till något av loppen 21km eller 42 km.
– Det märks att det idag är ett stort intresse för denna typ av lopp och många är ivriga att anmäla sig i god tid för att få ett inspirerande mål för sommarträningen, säger tävlingsledare Johan Bäckman.

Senast att anmäla sig var Sveriges kanske största hopp inför damernas skidskytte vid OS i Sotji till vintern, Anna-Karin Strömstedt.
– Denna typ av tävling är perfekt för att stärka syreupptagningsförmågan och ger en hårdhet som är viktig att få med i träningen även under uppbyggnadsperioden, menar Anna-Karin, som valt att springa damernas 21km-klass.

Halvmaratonbanan är en utmaning men de flesta som motionerar regelbundet har inga problem att ta klara av den. Till skillnad från många andra bergsmaror har arrangörernas ambition varit att inte göra den alltför tung utan istället fokusera på att få stråk i en trevlig miljö.

– Vårt mål är att också att skapa en hel helg med kringaktiviteter som uppladdningsbuffé, bankett och bra boende vid sidan av löpningen på fjället. Terrängen kring banan är fortfarande ganska tungsprungen och blöt efter vinterperioden, men hinner troligen torka upp en hel del till tävlingsdagen den 31 augusti, säger Johan Bäckman.

För mer info om arrangemanget:

www.fjallmaratonsalen.se

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...