Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Teknikträning på rullskidor är en efterfrågad aktivitet som erbjuds av bland annagt Sport Support Center. FOTO: tynellactivity.se.
Teknikträning på rullskidor är en efterfrågad aktivitet som erbjuds av bland annagt Sport Support Center. FOTO: tynellactivity.se.

Läger för att förbereda sig inför vintern

Sommaren är en perfekt tid att få fart på träningen inför vintern.
För den som vill ha en del stöd och hjälp i att lägga upp sin träning för vinterns långlopp finns det flera alternativ.
Sport Support Center är en aktör. Kommande helg erbjuder de Test och Träninghelg Rullskidor.
– Syftet är att skapa bra förutsättningar för fortsatt träning, säger Rikard Tynell från Sport Support Center Falun.

När intresset för längdskidåkning fortsätter att öka och många "nya" åkare ska åka Vasaloppet till vintern ökar givetvis också behov att för motionärer på olika nivåer att lära sig mer teknik och träning.

På den typen av läger som Sport Support Center erbjuder till helgen har man begränsat deltagarantalet till tio deltagare.
– Det är för att vi genomför tester på var och en. Det hinner vi inte med om det är för många deltagare. Men vi har fått några återbud så det finns några platser kvar, meddelar Rikard.

På lägret gör man tester av konditionen i så kallade tröskeltester. Det betyder att man får med sig individuella träningszoner hem för att kunna genomföra den kommande träningen på rätt intensitet vid olika typer av träningspass.

– Som jag ser det är det två saker som är det viktigaste man får med sig. Dels att man rör sig rätt på rullskidor/skidor. Dels att man får kunskap om att träna rätt. Att träna varierat och inte för ensidigt som många gör, förklarar Rikard och fortsätter;
– Man får helt enkelt rätt nycklar med sig för sin fortsatta träning.

Förutom konditionstesterna så blir det alltså en hel del teknikträning på rullskidor. Något som är efterfrågat både av rena nybörjare och lite mer erfarna.

balans_rull_sportsupport.jpg
Att åka utan stavar är ett bra sätt att öva balansen på rullskidor. FOTO: tynellactivity.se.

I och med det stora intresset för CykelVasan så erbjuder också Sport Support Center Falun hjälp med förberedelser inför loppet. Både med teknikträning på cykeln men också med inställning av cykeln och lite grundläggande mek-kunskaper.

– Det är 3 augusti som vi genomför det vi kallar för CykelVasa-Akuten, berättar Rikard.

Senare i höst har man också två längre veckoslutsläger som man kallar Vasaloppsläger Barmark. Ett i Tällberg och ett i Falun.

Barmarksläger Sport Support Center Falun
Test- & Träningshelg Rullskidor 13-14 juli
CykelVasa-Akuten 3 aug
Vasaloppsläger Barmark i Tällberg 5-8 sep
Vasaloppsläger Barmark i Falun 10-13 okt

Läs mer om lägren på:

www.sportsupportcenter.com

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...