Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jörgen Brink åker klassiska rullskidtävlingen Delsborullen när moderklubben Delsbo IF arrangerar 24 augusti. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.
Jörgen Brink åker klassiska rullskidtävlingen Delsborullen när moderklubben Delsbo IF arrangerar 24 augusti. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.

Dags för klassiska Delsborullen igen

Den klassiska anrika rullskidtävlingen Delsborullen, som på 1970 talet fyllde Tånggatan i Delsbo med nordiska skideliten och massor av publik fick sin uppståndelse igen 2012 då Delsbo IF firade sitt 100:e år.
Tillställningen blev otroligt lyckad och efterfrågan att göra om arrangemanget igen är stor så att Delsbo IF har bestämt sig för att köra den klassiska rullskidtävlingen i år igen.

Bakom evenemanget står Delsbo IF skidsektion med hjälp av Jörgen Brink som ställer upp för modersklubben helhjärtat.  I år kommer det finnas klasar från 9 år och uppåt för deltagarna. Anmälan kommer att finnas i tävlingskalendern och tänkt är en kortare prolog som avslutas med ett snabbdistans pass.

Rejset går i klassisk stil på klassiska skidor (standardhjul typ 2:or) och banan är lätt men ändå inte, då utrymme för vila inte kommer att finnas. Hjälm och  skyddsglasögon är obligatoriskt för alla deltagare.

Delsbo IF hälsar välkommen till Delsbo där bland annat Thomas Alsgaard och hans team LeasePlan Go med Jörgen Brink, Audun Laugaland, Christoffer Callesen utmanar övriga.
Arrangörerna hoppas även att Hälsinge Ski Team och även andra kända inbjudna åkare möter upp i kampen.
På tjejsidan finns troligen delsbojäntan Marika Sundin på plats, samt hennes kompisar från landslaget. Marika som blev totalvinnare av världscupen på rullskidor 2012.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...