www.langd.se

Svenske mästare Marcus Johansson blir en av favoriterna på Jönköping Open Rollerski. FOTO: erikwickstrom.se.
Svenske mästare Marcus Johansson blir en av favoriterna på Jönköping Open Rollerski. FOTO: erikwickstrom.se.

Jönköping Open satsar på bra startfält

10 augusti är det dags för Jönköping Open Rollerski.
Arrangerande IK Hakarpspojkarna och Ski Team Syd satsar på ett bra startfält.
– Vi har en fin bana centralt i Jönköping. Och det kommer att bli mycket publik eftersom det är Jönköpingsfesten samtidigt, säger tävlingsledaren Martin Eckervad.

Tävlingen går på lördagskvällen klockan halv åtta på en 2,2 kilometer lång bana centralt i Jönköping. I likhet med SM i Halmstad nyligen ett perfekt ställe för rullskidsporten att visa upp sig.

Banan är helt avstängd för trafik och det är samma bana som kommer att användas för SM i Triathlon som genomförs under fredagen och lördagen.

Tävlingen avgörs i klassisk stil på tävlingshjul. Det blir ett lite annorlunda upplägg med 45 minuters körning plus två varv. Det kommer också att vara spurtpris efter 15 och 30 minuter.

Redan idag innehåller herrklassen många starka åkare med svenske mästaren Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Ski Tema Syd, i spetsen. En världsmästare kommer också till start. I dag blev det klart att vinterns suverän vid VM i skidorientering, Peter Arnesson, IF Hallby, startar i loppet.

Starka rullskidåkare som IK Sterns Tobias Westman och Samuel Norlén är också klara. Givetvis kommer Ski Team Syds övriga åkare Karl-Johan Westberg, Emil Ekman, Jesper Arnesson och David Siebers också till start.

I damklassen är det lite tunt med anmälda i dagsläget men Maria Magnusson, SM-fyra i Halmstad, från arrangörsklubben Hakarpspojkarna är klar för start.

– Vi hoppas lycka ytterligare starka åkare till start. Det kommer garanterat att bli en fin och spännande tävling, säger Martin Eckervad.

En total prissumma på 20 000 kronor finns också att kämpa om.

Läs mer om tävlingen här.

martin_e_inf_jonkroll.jpg
Martin Eckervad hoppas på ett riktigt starkt startfält vid Jönköping Open Rollerski. Här ses Martin vid SM i Halmstad nyligen. FOTO: erikwickstrom.se.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...