Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Magnusson tog en fin andraplats på sprinten i Novogorod under lördagen. FOTO: Johan Ericson.
Maria Magnusson tog en fin andraplats på sprinten i Novogorod under lördagen. FOTO: Johan Ericson.

Ny pallplacering för rullskidslandslaget

Det blev en ny fin pallplacering för rullskidslandslaget när helgens andra tävlingsdag genomfördes i ryska Novogorod under lördagen. Det var Maria Magnusson IK Hakarpspojkarna som körde till sig en fin andraplats i sprinttävlingen.

Det blev en fin andraplats för Maria Magnusson IK Hakarpspojkarna när lördagens sprinttävling avgjordes i Ryska Novgorod. Maria var snabbast i den inledande prologen och tog sig sedan lätt vidare till final där hon mötte ryskan Voronina som vunnit samtliga sprintlopp tidigare under säsongen. Finalen blev väldigt jämn och Maria var bara ett par centimeter från att slå ryskan vilket hade varit en riktig skräll. Maria var väldigt nöjd med sin sprint och visade att farten verkligen finns där.

För de övriga tjejerna Terese Andersson IFK Umeå blev det en slutlig tiondeplats och för gårdagens segrarirnna Sara Nordstrand Hudiksvalls IF blev det en sjätteplats i juniorklassen. Det var Saras och Tereses första rullskidssprint och det är bra resultat för att vara första gången.

För Joakim Engström IFK Mora blev det ingen framskjutande placering och det räckte inte till vidare avancemang från kvalet och Joakim slutade på en nittondeplats.
I dag avslutas tävlingarna med teamsprint och Sverige kommer till start med ett lag för damerna. I herrklassen kommer Joakim Engström att köra med en italiensk kille i avsaknaden av Anders Svanebo.

Resultat finns här.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...