Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Eriksson är i Norge och hårdtränar tillsammans med sitt Team Xtra Personell. FOTO: erikwikstrom.se.
Jens Eriksson är i Norge och hårdtränar tillsammans med sitt Team Xtra Personell. FOTO: erikwikstrom.se.

"Jobbigare än Vasaloppet"

Jens Eriksson från Dala-Floda är ny i det norska långloppslaget Team Xtra Personell. De befinner sig just nu på årets tredje läger, denna gång i bröderna Auklands hemstad Tønsberg, en dryg timmes bilresa söder om Oslo.
Det är långa och hårda pass på schemat, inte minst under måndagen då det blev en tuff "Vasaøkt" på knappt 4 timmar med inslag av intervallträning sista timmen.

– Det här passet var tuffare än Vasaloppet, säger Jens Eriksson. Det tar en stund att bli van vid deras distanstempo. Men det är naturligtvis oerhört bra och rolig träning!

Eftersom Jens tillhör ett långloppslag och inte landslaget kommer han till vintern främst att satsa på de långa loppen. Men till 2015 kanske det blir annat fokus.

– Kommande säsong är Vasaloppet det stora målet, men året efter vore det väldigt kul om man kunde få åka VM i Falun. Så jag har inte helt släppt den traditionella träningen, avslutar Jens innan han ger sig ut på sitt andra pass, som består av lugn distansträning på skejtrullskidor.

Bröderna Aukland väljer istället att paddla kajakintervaller...

FOTO: Erik Wickström - www.erikwickstrom.se

teamxtra-sommartr.jpg
Jens Eriksson här i gula glasögon tillsammans med bröderna Aukland, Jerry Ahrlin och de andra i Team Xtra Personell. FOTO: erikwickstrom.se.

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...