www.langd.se

Jens Eriksson är i Norge och hårdtränar tillsammans med sitt Team Xtra Personell. FOTO: erikwikstrom.se.
Jens Eriksson är i Norge och hårdtränar tillsammans med sitt Team Xtra Personell. FOTO: erikwikstrom.se.

"Jobbigare än Vasaloppet"

Jens Eriksson från Dala-Floda är ny i det norska långloppslaget Team Xtra Personell. De befinner sig just nu på årets tredje läger, denna gång i bröderna Auklands hemstad Tønsberg, en dryg timmes bilresa söder om Oslo.
Det är långa och hårda pass på schemat, inte minst under måndagen då det blev en tuff "Vasaøkt" på knappt 4 timmar med inslag av intervallträning sista timmen.

– Det här passet var tuffare än Vasaloppet, säger Jens Eriksson. Det tar en stund att bli van vid deras distanstempo. Men det är naturligtvis oerhört bra och rolig träning!

Eftersom Jens tillhör ett långloppslag och inte landslaget kommer han till vintern främst att satsa på de långa loppen. Men till 2015 kanske det blir annat fokus.

– Kommande säsong är Vasaloppet det stora målet, men året efter vore det väldigt kul om man kunde få åka VM i Falun. Så jag har inte helt släppt den traditionella träningen, avslutar Jens innan han ger sig ut på sitt andra pass, som består av lugn distansträning på skejtrullskidor.

Bröderna Aukland väljer istället att paddla kajakintervaller...

FOTO: Erik Wickström - www.erikwickstrom.se

teamxtra-sommartr.jpg
Jens Eriksson här i gula glasögon tillsammans med bröderna Aukland, Jerry Ahrlin och de andra i Team Xtra Personell. FOTO: erikwickstrom.se.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...
Charlotte Kalla och de övriga världscupåkarna kommer att övervakas av projekt Snowflake för att hindra spridning av corona. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscupåkarna ska övervakas av projekt ”Snowflake”

För att inte få spridning av corona när världscupsäsongen drar igång har internationella skidförbundet, FIS, startat projekt ”Snowflake”. Samtliga åkare kommer att övervakas på ett nytt sätt skriver ...