Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Rydqvist gör tävlingscomeback efter vårens barnafödande. Maria åker Ski Team Sweden Roll Cup i Idre. FOTO: Johan Trygg.
Maria Rydqvist gör tävlingscomeback efter vårens barnafödande. Maria åker Ski Team Sweden Roll Cup i Idre. FOTO: Johan Trygg.

Maria Rydqvist gör tävlingscomeback - på rullskidor

Fredag och lördag är det dags för Ski Team Sweden Roll Cup i Idre. Det är backtävling, Idre Fjäll hill climb, som gäller bägge dagarna.
I startlistan finns många av de bästa svenska rullskidåkarna men även Maria Rydqvist som gör tidig tävlingscomeback efter barnafödande i våras.

– Det blir galet skoj att stå på startlinjen igen, skriver Maria på sin blogg.

Älvdalsåkaren Maria har varit ute och luftat tävlingsrullskidorna i veckan.
– En nödvändighet att testa innan alltså, för att inte få chocken när det är dags. Tävlingshjul kräver 100 procent mer balans och snabbhet, skriver Maria.

Till start kommer också Vasaloppssuveränen Jörgen Brink, Hudiksvall. Han utmanar Marcus Johansson, Ulricehamn och Robin Norum, IFK Umeå som tillsammans leder cupen efter delad seger på första deltävlingen Stockholm Rollerski.

– Det kommer bli fina tävlingar med rejäla utmaningar för alla deltagare, säger tävlingsledare Sven Larsson. Vi har hela svenska rullskideliten på plats och det blir också intressant med Maria Rydqvist och Jörgen Brink till start, forsätter Larsson.

I damklassen leder Annika Löfström, Årsunda IF, efter sin imponerande åkning i Stockholm. Tvåa är Sandra Hansson, Uddevalla IS och trea är Nina Lintzén, Årsunda IF.
Alla är anmälda till tävlingarna. Frågan är om dessa tre konserverat formen eller om någon annan blandar sig i toppstriden? Totala världscupvinnaren i fjol, Marika Sundin, Sollefteå SK gör debut i cupen och blir förstås en riktigt tuff utmanare för övriga tjejer.

I Idre väntar som sagt backtävlingar både fredag och lördag 3 - bägge med gemensam start. Banan mäter 9 kilometer och går från Idre by upp till Idre Fjäll och det är uppför i princip hela vägen. På fredag är det fri teknik på programmet och lördagen är i den klassiska tekniken.

Hela totalställningen i cupen finns här.

För mer information om tävlingarna besök www.sarnask.com eller www.idrefjall.se

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...