Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Rydqvist visade fin form direkt när hon var tillbaka i tävling efter barnafödande i våras. FOTO: Johan Trygg.
Maria Rydqvist visade fin form direkt när hon var tillbaka i tävling efter barnafödande i våras. FOTO: Johan Trygg.

Maria Rydqvist slog specialisterna i Idre Fjäll Hill Climb

Maria Rydqvist lämnade inte rullskidspecialisterna någon pardon på fredagskvällen.
Hon skejtade in 20 sekunder före förra årets världscupvinnare, Marika Sundin.
– Jag tänkte innan att jag måste rycka tidigt. Efter tre kilometer drog jag på. Jag ville ju att det skulle gå fort, sa Maria.

I maj fick Maria sitt andra barn och redan nu visar hon mycket god form. Det är helt klart att Maria tänkt sig vara med och kämpa uppe i världseliten igen kommande vinter.

– Jag hoppas att jag kan vara med däruppe. Skejt går bra men jag har längre kvar klassiskt. Jag har mycket att jobba med när det gäller stakningen. Det kommer ta längre tid att komma tillbaka i klassiskt. Det är tur att det är några månader kvar till säsongen, berättade Maria.

Förr har hon bara åkt rullskidtävlingar sporadiskt. Men nu när det gick en utmanande tävling inte långt från hemmet i Älvdalen passade det bra att ställa upp.

Att hon visar så fin form bara ett par månader efter barnafödande är ganska imponerade. Men Maria är bestämt och fokuserad i sin satsning.

– Jag tränade hela graviditeten. Annars hade det inte gått. Man har ju mycket för att man är igång hela tiden. Det är ju värre om man är sjuk för då vilar man ju helt. Så det är värre att komma tillbaka efter sjukdom, konstaterade Maria.

De som närmast kunde följa Maria uppför vägen mot Idre Fjäll på fredagskvällen var Marika Sundin, Sollefteå. Förra årets världscupvinnare på rullskidor var 20 sekunder efter över mållinjen. Sedan följde Annika Löfström, Årsunda. Annika som vann första deltävlingen i Ski Team Sweden Roll Cup. Annika var 37 sekunder efter.
På fjärde plats åkte Maria Nordström in. Gävle-tjejen som nu åker för Ulricehamns IF gjorde en stark insats uppför berget.

Resultat finns här.

marika_s_2aidreroll.jpg
En trött Marika Sundin i mål som tvåa. FOTO: Johan Trygg.

annika_l_3aidreroll.jpg
Annika Löfström in som trea iförd ledartröjan. FOTO: Johan Trygg.

maria_obarnen.jpg
Maria Rydqvist med sin guldklimpar efter loppet. FOTO: Johan Trygg.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...