Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
En glad segrare i Idre. Stockviksåkaren Anders Svanebo. FOTO: Johan Trygg.
En glad segrare i Idre. Stockviksåkaren Anders Svanebo. FOTO: Johan Trygg.

Svanebo och Norum i hård match på Idre Fjäll

Anders Svanebo missade världscupen i Ryssland förra helgen på grund av sjukdom.
Nu var han tillbaka och tog en skön seger i Idre Fjäll Hill Climb
– Oooh! Jag tror aldrig jag varit så trött, sa Anders när han pustade ut efter målgång.
Svanebo bet ihop de sista metrarna och kunde hålla Robin Norum precis bakom sig.

Herrtävlingen på fredagens "hill climb" i fri stil bjöd på en mycket starkt startfält. Och det blev en hård kamp hela vägen upp.

Stockviksåkaren Svanebo var den som satte fart på tillställningen.

– Jag ville inte att några skulle få en för lätt resa upp. När det såg ut att bli lite lugn körning ett tag så satte jag fart, berättade Anders.

Fyra man var med när det blev lite nedförskörning innan sista backen upp mot Idre Fjäll. Förutom Svanebo och Norum så var Jörgen Brink och Karl-Johan Westberg med. Westberg fick ge sig först men tog en fin fjärdeplats drygt 20 sekunder bakom. Brink tog bronsplatsen.

kj_westberg.jpg
Borås SK:s Karl-Johan Westberg åkte starkt och tog fjärdeplatsen. FOTO: Johan Trygg.

Svenske mästaren i Halmstad nyligen, Marcus Johansson, fick nöjda sig med femte plats och Gustav Nordström, förre Gävle-åkaren nu i Borås SK:s färger åkte in som sexa.

Det här var Svanebos första backlopp i år. Han har bara åkt SM-loppet i Halmstad tidigare i sommar. Och Anders gillade backen i Idre.

– Det är lite skidlikt att åka här eftersom backen bryts av med några små nedförsbackar. Det tycker jag om, sa segraren.

VM på rullskidor som går i Tyskland i september är ett stort mål för Anders. Det är något han haft i sikte under hela våren och sommaren. Förra sommaren tog han ju hem den totala världscupen.

Åker du Alliansloppet också?
– Ja, och det kommer bli otroligt kul och tufft. Den som vinner den tävlingen är den som är bäst i världen för den dagen som skidåkare, menade Anders.

Men siktet är också högt inställt inför vintern.

– Målet för vintern är att ta sig ut på världscupen. Jag har inte ställt om något sikte på långlopp. Beronde på hur säsongen går så kan det väl bli något med Vasaloppet. Men vi får se vad som händer, funderade Anders.

Resultat finns här.

brink_svanebo.jpg
Brink och Svanebo i eftersnack. FOTO: Johan Trygg.

svanebo_norum.jpg
Anders Svanebo håller precis undan för Robin Norum. FOTO: Johan Trygg.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...