www.langd.se

Maria Nordström, Ulricehamn har tagit plats i truppen till VM på rullskidor. Här är Maria vid Idre Fjäll Hill Climb. FOTO: Johan Trygg.
Maria Nordström, Ulricehamn har tagit plats i truppen till VM på rullskidor. Här är Maria vid Idre Fjäll Hill Climb. FOTO: Johan Trygg.

Truppen till VM på rullskidor är uttagen

Den fjärde september startar Rollerski World Championship i den tyska staden Bad Peterstal och det är fyra tävlingar som skall köras fram till VM avslutas söndagen den nionde september.

Snart är det dags för det svenska rullskidslandslaget att bege sig till VM i den tyska staden Bad Peterstal. VM som körs varannat år kommer att bli mycket intressant då de svenska åkarna visat på bra form under Världscupen och på våra nationella tävlingar.

Sverige lyckades mycket bra på VM 2011 som kördes i Norge och det blev då sex medaljer varav två guld. De två gulden vanns av Charlotte Kalla och herrarnas stafettlag.

Till årets VM så har laget höga mål och förhoppningsvis kan laget vinna ett par medaljer.

Det är fyra tävlingar som skall köras under VM och onsdagen den fjärde september startar det med en fristilstävling med individuell start på en bana som påminner mycket om SM-banan i Halmstad. Torsdagen den femte så är det en sprint i fristil.

Det är en tävlingsfri dag på fredagen innan det är dags för teamsprint på lördagen och VM avslutas med en klassisk backtävling söndagen den åttonde.
Sverige kommer att skicka sammanlagt tio åkare och med på resan är förbundskapten Johan Ericson och assisterande förbundskapten Martin Eckervad.

Assisterande förbundskaptenen Martin Eckervad säger följande om de kommande tävlingarna:
– Det skall bli oerhört spännande och inspirerande att få följa med på VM och coachà åkarna och vi har förhoppningar om riktigt bra resultat.

Förbundskaptenerana har tagit ut följande åkare till VM:

Marcus Johansson Ulricehamns IF
Robin Norum IFK Umeå
Anders Svanebo Stockviks IF
Joakim Engström IFK Mora SK
Karl-Johan Westberg Borås SK
 
Maria Nordström Ulricehamns IF
Maria Magnusson IK Hakarpspojkarna
Annika Löfström Årsunda IF
Terese Andersson IFK Umeå
Sara Nordstrand Hudiksvalls IF

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...