Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Pietilä Holmner och norska cyklisten Ole Christian Fagerli från CykelVasasprinten 2011. FOTO: Vasaloppet.
Maria Pietilä Holmner och norska cyklisten Ole Christian Fagerli från CykelVasasprinten 2011. FOTO: Vasaloppet.

Kändisar tävlar med eliten i CykelVasasprinten

Förutom elitåkare så engagerar CykelVasan även en hel rad andra kändisar. Några av de som deltar i lördagens 90 km lopp kör också uppvisningsloppet CykelVasasprinten som avgörs på fredag 16 augusti kl 15.30 i Lindvallen.
I lag med eliten får vi bland annat se den tidigare långdistansspecialisten Jenny Hansson, rallyessen Richard Göransson och Patrik Sandell, Vasaloppsvinnarna Daniel Tynell och Staffan Larsson samt rockstjärnan Christian Grahn från The Hives.

CykelVasasprinten, som dragit storpublik de tre senaste åren, kan ses som en propagandaprolog inför den stora CykelVasan som körs på lördagen, där sprintdeltagarna naturligtvis också deltar. Det är givetvis fri entré och tävlingen kommenteras av Eurosports cykelprofil Roberto Vacchi.
Övriga kända ansikten i helgens cykellopp är bland andra VM-hjälten Daniel Sedin och hockeykollegan Niklas Hävelid, äventyraren Renata Chlumska samt junior-slalomtalangen Fredrik Bauer.

I de åtta deltagande lagen återfinns förutom åtta elitcyklister följande kändisar:

Daniel Tynell, född 1976 och är bosatt I Borlänge. Har varit på pallen sju gånger i Vasaloppet varar tre är vinster. Trummar liksom Christian Grahn.

Christian Grahn, född 1978 och har varit aktiv inom musik sedan 1989. Spelar nu trummor i svenska rockbandet The Hives. Har tidigare cyklat Finnmarksturen, Mörksuggejakten, och Lidingöloppet MTB.

Robin Bryntesson, ”Brynte” som han kallas är född 1985 och uppväxt i Rossön. Numera bor han i Östersund. Har varit högst uppe på pallen i världscupen och har vunnit junior VM.

Richard Göransson, kommer från Örebro och är född 1978. Richard är den i historiens mest framgångsrika STCC förare med 4 SM guld, 37 segrar och EM guld.

Fredrik Bauer, alpinist född 1995 i Mora. Tog silver i Super-G under Olympiska mästerskapen för ungdomar 2012. Är nuvarande Svensk juniormästare i slalom.

Staffan Larsson, fd längdåkare född 1970. Tävlade på elitnivå mellan 1992-2005 för hemmaklubben IFK Mora. ”Stakningskungen” har åkt flera Vasalopp med en andra- och en förstaplats som bästa resultat.   Jenny Hansson, längdåkare född 1980 i Gällivare. Har en pallplats i världscupen men har imponerat i Marathon Cup med hela 20 pallplatser varav 6 segrar.

Patrik Sandell, rallycross förare född 1982. Silvermedaljör i X-Games Gymkhana Grid. Ligger just nu på en femteplats i Global Rallycross Championship med vittring på pallen.

Lagnamn – Deltagare elitcyklist – Deltagare kändiscyklist
Enervit:
Jenny Rissveds och Daniel Tynell
IBM: Ola Kjören (NOR) och Rickard Tynell
ICA: Alexandra Engen och Robin Bryntesson
SkiStar: Tony Longo, (ITA) och Fredrik Bauer
Preem: Emil Lindgren och Richard Göransson
Stadium: Mattias Wengelin och Staffan Larsson
Thule: Jesper Dahlström och Christian Grahn
Trek: Markus Svensson och Patrik Sandell

Vasaloppets Sommarvecka 2013
Fredag 16 aug: CykelVasan 30, 30 km. Startplats Oxberg.
Fredag 16 aug: UngdomsCykelVasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Fredag 16 aug: CykelVasan 45, 45 km. Startplats Oxberg.
Fredag 16 aug: CykelVasasprinten - uppvisningslopp med kändisar och elit, kl 15.30 i Lindvallen.
Lördag 17 aug: CykelVasan 90, 95 km. Startplats Sälen (Fullt 120919)
Lördag 24 aug: VasaStafetten, 4,5–15,1 km löparstafett för tiomannalag. Startplats Sälen.

Anmälan till Vasaloppets Sommarvecka är stängd på vasaloppet.se och kan endast göras på plats hos tävlingsexpeditionen i Sälen eller Mora från och med torsdag 15/8 fram till starten av respektive lopp. CykelVasan 90 är fulltecknad men platser finns kvar i de kortare loppen samt stafetten.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...