Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Annika Löfström är en av många rullskidåkare i Alliansloppet. Här vid Idre Fjäll Hill Climb nyligen. FOTO: Johan Trygg.
Annika Löfström är en av många rullskidåkare i Alliansloppet. Här vid Idre Fjäll Hill Climb nyligen. FOTO: Johan Trygg.

Alliansloppet är fullt!

Med en dryg vecka kvar till Alliansloppet är långa banans 48 kilometer full.
– Jättekul att vi lockat så många rullskidåkare att vi måste sätta stopp. Det finns dock en liten möjlighet att kunna efteranmäla sig på plats, säger Magnus Larsson från Alliansloppet.

Totalt är det 600 rullskidåkare anmälda till Alliansloppets tre distanser 48 km, 32 km och 16 km. I och med att alla åkare startar samtidigt har man nu fått sätta stopp för nya anmälningar.

– Det är tävlingsledningen som tagit det här beslutet för att kunna garantera säkerheten och organisationen runt loppet, berättar Magnus Larsson.

Från Alliansloppets sida räknar man dock med att kunna släppa några platser till långa banans 48 kilometer om man anmäler sig på plats. Mer information kring detta kommer man att meddela på tävlingens hemsida under nästa vecka.

Om man vill åka banan med fristilsskidor eller inlines så finns också möjligheten att anmäla sig till Energiloppet. Det loppet startar innan det klassiska loppet och här tävlar de lokala föreningarna i Trollhättan och Vänersborg om vilka som har flest deltagare. Den förening som har flest anmälda vinner 20 000 kronor.

Alliansloppet genomförs i år som ett tredagarsarragemang enligt följande:
Torsdag 22 augusti 150 meter sprint - ingår i Team Sweden Roll Cup
Fredag 23 augusti 550 meter backrace
Lördag 24 augusti Alliansloppet 48 km, 32 km, 16 km - 48 km ingår i Team Sweden Roll Cup

Tävlingarna kommer att direktsändas i TV4 Sport.

Tävlingens hemsida.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...