www.langd.se

Annika Löfström är en av många rullskidåkare i Alliansloppet. Här vid Idre Fjäll Hill Climb nyligen. FOTO: Johan Trygg.
Annika Löfström är en av många rullskidåkare i Alliansloppet. Här vid Idre Fjäll Hill Climb nyligen. FOTO: Johan Trygg.

Alliansloppet är fullt!

Med en dryg vecka kvar till Alliansloppet är långa banans 48 kilometer full.
– Jättekul att vi lockat så många rullskidåkare att vi måste sätta stopp. Det finns dock en liten möjlighet att kunna efteranmäla sig på plats, säger Magnus Larsson från Alliansloppet.

Totalt är det 600 rullskidåkare anmälda till Alliansloppets tre distanser 48 km, 32 km och 16 km. I och med att alla åkare startar samtidigt har man nu fått sätta stopp för nya anmälningar.

– Det är tävlingsledningen som tagit det här beslutet för att kunna garantera säkerheten och organisationen runt loppet, berättar Magnus Larsson.

Från Alliansloppets sida räknar man dock med att kunna släppa några platser till långa banans 48 kilometer om man anmäler sig på plats. Mer information kring detta kommer man att meddela på tävlingens hemsida under nästa vecka.

Om man vill åka banan med fristilsskidor eller inlines så finns också möjligheten att anmäla sig till Energiloppet. Det loppet startar innan det klassiska loppet och här tävlar de lokala föreningarna i Trollhättan och Vänersborg om vilka som har flest deltagare. Den förening som har flest anmälda vinner 20 000 kronor.

Alliansloppet genomförs i år som ett tredagarsarragemang enligt följande:
Torsdag 22 augusti 150 meter sprint - ingår i Team Sweden Roll Cup
Fredag 23 augusti 550 meter backrace
Lördag 24 augusti Alliansloppet 48 km, 32 km, 16 km - 48 km ingår i Team Sweden Roll Cup

Tävlingarna kommer att direktsändas i TV4 Sport.

Tävlingens hemsida.

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...