Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vacker banvall utanför Borås. FOTO: Martin Josefsson.
Vacker banvall utanför Borås. FOTO: Martin Josefsson.

Höstrullen - ett rullskidlopp för alla

Söndag 1 september arrangerar Hestra IF Höstrullen, ett rullskidlopp för alla oavsett nivå. Årets lopp som är den femte i ordningen har flyttas från mitten av oktober till 1 september.  
Detta kommer förhoppningsvis innebära bättre förhållanden på såväl bana som väderlek.

Loppet går mellan Ulricehamn och Borås (Kransmossen) på den gamla banvallen. Man får åka en vacker naturskön sträcka på 42 kilometer utan trafik och utan branta backar och tvära kurvor.  

Banvallen har sedan 1985, när de sista tågen mellan Borås och Ulricehamn gick, använts som flanerings och rekreationsområde. Det var Ulricehamns kommun som tog initiativet till att asfaltera banvallen mot Borås år 2000 och några år senare asfalterades hela banvallen till Gånghester.

Sedan dess har den använts flitigt av såväl fotgängare, cyklister och rullskidåkare.

Vem blir snabbast I år
Fjolårets upplaga av Höstrullen genomfördes i ett något gråtrist och kallt väder. Då blev det en stenhård fight om segern mellan Anton Järnberg, Hudiksvall och Markus Jönsson Tranemo där Anton lyckades knipa segern med en tåspets. Det trista vädret till trots var deltagarna överlag glada och nöjda om än en del ganska frusna efter loppet.

Det finns även ett kortare alternativ från Toarpsdal - Borås(Kransmossen) på 14 kilometer för den som inte är så van åkare eller för de lite yngre.

Läs mer och anmäl dig på Höstrullens hemsida:

www.hostrullen.se/

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...