Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tobias Westman, IK Stern, tänker ta fyra guld vid SM i Falköping. Här vid Alliansloppets sprint. FOTO: Johan Trygg.
Tobias Westman, IK Stern, tänker ta fyra guld vid SM i Falköping. Här vid Alliansloppets sprint. FOTO: Johan Trygg.

Westman tänker ta många SM-medaljer i Falköping

Rullskidsäsongen rullar vidare och 14-15 september är det dags för SM-tävlingar i Falköping.
– Det kommer att vara SM för ungdom/junior/senior och veteraner på samma gång, berättar Morgan Tärning från arrangerande Falköpings AIK.
En som tänkt samla på sig många SM-medaljer under helgen är rullskidprofilen Tobias Westman.

– Tobias har bett oss lägga tävlingsprogrammet så att han får möjlighet att vinna i flera klasser. Han siktar på att ta fyra guld under helgen, förklarar Tärning.

Tobias räknar med att ta hem lördagens distanslopp och sedan tre klasser, H21, H 35 och H 40 på söndagens backrace. Men har lär ju bli hårt utmanad åtminstone i H 21-loppen.

Arrangerande Falköpings AIK räknar med ett bra startfält med flera starka åkare till start i SM och Tour de Mösseberg som tävlingen heter. Lördagens tävling ingår också i Västsvenska rullskidcupen.

Tävlingarna under SM i Falköping kommer att avgöras enligt följande. På lördagen är det distanstävlingar i klassisk stil med gemensam start. Banorna är mellan 10 och 40 kilometer beronde på klass. Banorna går på mindre landsväg och cykelbanor med fin asfalt. Avslutning på distansloppen går uppför Scheelebacken med samma mål som kommer användas på backtävlingen dagen efter.

På söndagen är det backtävling över 2,7 kilometer för samtliga klasser. Den tävlingen går i fristil. Total stigning är cirka 110 meter på de 2,7 kilometerna.

På lördagskvällen är det bankett och prisutdelning på Restaurang Bredablick.

Läs mer om tävlingens hemsida här.

mosseberg_backen.jpg
Den här backen får man kämpa sig uppför under SM-tävlingarna på rullskidor i Falköping. FOTO: Jesper Linder.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...