Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stort jubel för Lars Ljung, Anders Högberg och Fredrik Byström i Helsinge Ski Team. FOTO: Delsborullen.
Stort jubel för Lars Ljung, Anders Högberg och Fredrik Byström i Helsinge Ski Team. FOTO: Delsborullen.

Det gick åt Hälsingland – Trippel för Helsinge Ski Team

Vilken skidglädje.
Mitt i sommaren.
– Det här är grymt stort för oss, sa Anders Högberg, Fredrik Byström och Lars Ljung i Helsinge Ski Team efter trippelsegern i rullskidtävlingen Delsborullen.

Ett långloppsteam med muskler, norska Team Lease Plan Go med svenskarna, och hälsingarna, Jörgen Brink och Anders Södergren i laget. Dessutom fjolårsvinnaren av Delsborullen Christoffer Callesen.

Det här är för övrigt den norske skidkungen Thomas Alsgaards team, men Alsgaard, som gör en rejäl nysatsning ínför den kommande säsongen, finns hemma i Norge, förkyld. Seger i Vasaloppet är hans stora mål.

Det målet finns förstås fler som har, Jörgen Brink, till exempel.
– Jag ligger lite efter träningsmässigt på grund av några förkylningar och operation av en fot, men det kommer, sa Jörgen som har en finfin träningsvecka bakom sig nu tillsammans med laget.

Det blev förresten hälsingskt i topp i årets upplaga av Delsborullen. Men inte Jörgen Brink (6:a), eller Anders Södergren (8:a).

– De gjorde inte som jag sa, det vill säga att låta mig vinna, sa Jörgen Brink och så flinade han med hela sitt ansikte och fortsatte;
– Jätteskoj det här, med en hel del publik och ett helt fantastiskt väder. Nu ska vi se till att utveckla den här tävlingen ytterligare till nästa år och då ska vi se till att det inte krockar med Alliansloppet, den stora rullskidtävlingen i Trollhättan.

Hälsingar och Norge var det
Och det blev en annan svensk-norsk som vann – Anders Högberg, boende i Trondheim, som numer kör för Helsinge Ski Team.

– Ett jättelyft för mig med tanke på avslutningen av förra säsongen. Jag behövde verkligen det här, precis som laget i övrigt, sa Anders Högberg.
Förutsättningen efter prologen var att Fredrik Byström fick ge sig av på de 16 varven (varvet mätte 700 meter) fem sekunder före Anders Högberg.

Christoffer Callesen var ytterligare fem sekunder bakom och sedan var det ytterligare tio sekunder till Lars Ljung och Anders Södergren. Jörgen Brink var sammanlagt 22 sekunder bakom ledaren Fredrik Byström.

leaseplan_ljung.jpg
En katt bland hermelinerna. Lars Ljung från Helsinge Ski Team mitt i klungan av Team Lease Plan Go-åkare. Och Lars tog spurten och fixade trippeln. FOTO: Delsborullen.

– Vi pratade ihop oss om att ge järnet från start, att hjälpas åt att dra vartannat varv för att i första hand Callesen inte skulle få kontakt och taktiken höll ju, sa Fredrik Byström.

Så här körde Högberg/Byström fram till det sista varvet – då var det fight mellan de två och redan tidigt ryckte Anders Högberg åt sig en liten ledning. I mål var han fem sekunder före Fredrik Byström.

Och inte nog med de framgångarna för Helsinge Ski Team, Lars Ljung vann klungspurten före Callesen, Audun Laugaland och Jörgen Brink. I den äldsta damklassen (D 17-20) vann Agnes Åsander-Grahn, i D 11-12 Malin Hedström, Delsbo IF, i H 13-14 Samuel Wallberg, Hybo AIK och i H 11-12 Edwin Svensson, Delsbo IF.

team_leaseplango.jpg
Team Lease Plan Go med Anders Södergren och Jörgen Brink tillbringade veckan på Jörgens gamla hemmaplan Delsbo. FOTO: Delsborullen.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...