Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Svanebo, Stockvik, är en av många starka svenskar som åker VM på rullskidor i Tyskland. Här är Anders vid Alliansloppets backsprint häromveckan. FOTO: Johan Trygg.
Anders Svanebo, Stockvik, är en av många starka svenskar som åker VM på rullskidor i Tyskland. Här är Anders vid Alliansloppets backsprint häromveckan. FOTO: Johan Trygg.

Rullskidslandslaget på plats för VM i Tyskland

Det svenska rullskidslandslaget kom under måndagskvällen fram till VM-orten Bad Peterstal där sammanlagt fyra tävlingsdagar står på programmet.
Sverige ställer upp med en stark trupp på fem damer och fem herrar. Första tävlingsdagen är i morgon onsdag då man åker ett fristilslopp med individuell start.

Under måndagskvällen kom den svenska VM-truppen när till tävlingsorten Bad Peterstal i Tyskland. VM-orten är välkänd i rullskidskretsar och ortens banor är kända för att vara riktigt bra.
Svenska landslaget har varit på plats flera år i rad på världscupstävlingar vilket ger en trygghet i förberdelserna inför tävlingarna.

Under tisdagen blir det test av banor och material innan tävlingarna startar under onsdagen. Den första tävlingen som kör är ett fristilslopp på en platt bana med individuell start. Loppet går i ett tättbebyggt område och banan mäter 2,5 km och damerna skall köra 10 kilometer och herrarna 15 kilometer.

Efter det inledande fristilsloppet fortsätter VM med en sprint på torsdagen och efter fredagen som är tävlingsfri är det teamsprint på lördagen och VM avslutas med ett klassiskt backrace på söndagen.

Den svenska truppen ser ut enligt följande:

Marcus Johansson, Ulricehamns IF
Robin Norum, IFK Umeå
Anders Svanebo, Stockviks IF
Joakim Engström, IFK Mora SK
Karl-Johan Westberg, Borås SK
 
Maria Nordström, Ulricehamns IF
Maria Magnusson, IK Hakarpspojkarna
Annika Löfström, Årsunda IF
Terese Andersson, IFK Umeå
Sara Nordstrand, Hudiksvalls IF

Läs mer om tävlingarna på arrangörens hemsida.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...