Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Carl Quicklund var stark i stakningen uppför Grönklitts-backen. FOTO: Johan Trygg.
Carl Quicklund var stark i stakningen uppför Grönklitts-backen. FOTO: Johan Trygg.

Påläggskalvarna körde race upp till Grönklitt

Team 2015 och juniorlandslaget är på läger i Grönklitt.
På dagens förmiddagsprogram var det nummerlapp på och tävling upp till toppstugan - gånger två.
Snabbast i båda omgångarna var Carl Quicklund och Sofia Henriksson.

Längd.se var på plats och tog en del bilder och intervjuade några av åkarna om läget inför vintern. Dagens "tävling" var 3,6 kilometer för tjejerna och 3,8 kilometer för killarna. Först en gång i klassisk stil och sedan enbart stakning.
Någon officiell resultatlista finns inte men Team 2015 har ändå publicerat några uppgifter på Twitter.

Där kan man läsa att Österstund Carl Quicklund var snabbast i båda omgångarna, precis som Sofia Henriksson, sistaårsjunioren från Strömnäs. Några som såg riktigt starka ut i stakningen var Umeå-åkaren Simon Persson och Vansbros Julia Svan. Båda tappade dock farten sista biten upp mot toppstugan i det brantaste partiet.

sofiah_grklitt13.jpg
Sofia Henriksson plockar ut de sista krafterna på väg upp mot toppen. FOTO: Johan Trygg.

Lite mer fakta från racen var att minsta skillnaden mellan loppen på herrsidan var 22 sekunder. Mycket starkt med tanke på hur brant det är sista biten upp mot toppstugan i Grönklitt.
På damsidan var minsta skillnaden 52 sekunder.

Landslagsåkarna har haft fina dagar i Grönklitt under veckan med det fina sensommarvädret. Likadant var det på fredagen. Förbundets utvecklingsansvarige, Lars Selin, var också mycket nöjd med dagarna och ser fram emot vintern med tillförsikt.

– Vi har tränat bra här och det är fint när vi kan vara tillsammans juniorerna och 2015-laget som nu och A-laget och 2015 ibland, säger Selin.

Två åkare hade lite lättare magproblem och fick avbryta lägret under fredagen. Det var sprintåkarna Johan Edin och Hanna Falk. Fredrik Jonsson hade en del ryggproblem och avstod rullskidracet på fredagen.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...