Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson åker SM på rullskidor i Falköping. Här vid Alliansloppets backsprint häromveckan. FOTO: Johan Trygg.
Robin Bryntesson åker SM på rullskidor i Falköping. Här vid Alliansloppets backsprint häromveckan. FOTO: Johan Trygg.

"Brynte" och Sandra åker SM i Falköping

Nästa helg är det dags för SM på rullskidor i Falköping.
Nu är det klart med två vassa profiler i startfältet. Robin Bryntesson och Sandra Hansson.
– Vi är glada att två så starka åkare kommer till oss, säger Mikael Tärning från arrangerande Falköpings AIK.

Anmälan till tävlingarna går ut i morgon lördag och det har tickat in åkare i listorna de senaste dagarna. Nu hoppas man i Falköping på att ytterligare några namn ska anmäla sig.

Robin Bryntesson har uppenbarligen inte fått nog av rullskidåkande trots sin 100-milatur ner till Alliansloppet för några veckor sedan. Den här gången får vi dock räkna med att han tar annat färdmedel från Östersund ner till Västergötland.

Sandra Hansson vann nyligen Alliansloppet och Vasaloppssegrarinnan är ju mycket välmeriterad både på snö och på rullskidor.

Tävlingarna under SM i Falköping kommer att avgöras enligt följande. På lördagen är det distanstävlingar i klassisk stil med gemensam start. Banorna är mellan 10 och 40 kilometer beronde på klass. Banorna går på mindre landsväg och cykelbanor med fin asfalt. Avslutning på distansloppen går uppför Scheelebacken med samma mål som kommer användas på backtävlingen dagen efter.

På söndagen är det backtävling över 2,7 kilometer för samtliga klasser. Den tävlingen går i fristil. Total stigning är cirka 110 meter på de 2,7 kilometerna.

På lördagskvällen är det bankett och prisutdelning på Restaurang Bredablick.

Läs mer om tävlingens hemsida här.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...