Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Glada svenska medaljörer. Anders Svanebo, Robin Norum, Terese Andersson och Maria Magnusson. FOTO: Martin Eckervad.
Glada svenska medaljörer. Anders Svanebo, Robin Norum, Terese Andersson och Maria Magnusson. FOTO: Martin Eckervad.

Nya medaljer för rullskidslandslaget

Det blev en väldigt spännande dag när teamsprintarna avgjordes på rullskid-VM i Bad Peterstal på lördagskvällen.
Sverige kunde efter täta avslutningar vinna ett silver i damklassen och ett brons i herrklassen.

I damklassen ställde Sverige upp med världsmästarinnan från torsdagens sprint Maria Magnusson IK Hakarpspojkarna och Terese Andersson IFK Umeå som var femma på sprinten.

Tjejerna gjorde en riktigt bra tävling där Terese körde den första av de sex sträckorna som skulle köras. Efter fem av de sex sträckorna lämnade Terese över perfekt till Maria helt enligt planen och det såg riktigt bra ut. På den sista sträckan gör Maria allt hon kan för dagen och ligger perfekt när ryskan drar igång spurten men tyvärr kan Maria inte svara och hon kör mycket säkert in på en andraplats för det mycket starka Ukrainska laget.

En mycket stabil och bra genomförd tävling av Maria och Terese och det gick inte ta miste på medaljlyckan efter loppet.
Efter damernas fina lopp var det dags för herrarna och på startlinjen stod Anders Svanebo Stockviks SF och Robin Norum IFK Umeå.
Herrarna körde fem varv var på en 1,5 kilometer lång bana och innan tävlingen var det mycket snack om att försöka splittra fältet för att slippa ha med sig sprintspecialisterna in på upploppet.

De största favoriterna var Norge, Italien, Ryssland samt givetvis Sverige. Tävlingen blev inte den sprudlande rullskidstävling som många hade trott utan fältet med alla favoriterna var samlat ut på det sista varvet som Robin Norum gjorde i ledningen. Robin var lugn och släppte om sig Norge och Italien in mot sista kurvanoch han låg i rygg på fransmannen som han kunde passera ut på målrakan och en perfekt spurt säkrade tredjeplatsen och ett nytt VM-Brons.

Även om killarna hade sikte på guld så var de riktigt nöjda med hur loppet utvecklade sig och en VM-medalj är helt underbart att få bära med sig hem.
VM avslutas under söndagen med ett klassiskt backrace som startar i centrum av Bad Peterstal och fortsätter 12 kilometer upp på berget med mål på bergsorten Kniebis. Backen går ganska flackt de första kilometrarna innan de tuffa kilometrarna börjar med slingrande serpentinvägar upp mot mål.

Sverige kommer till start med ett mycket vasst lag där Annika Löfström Årsunda IF gör debut på VM och det skall bli spännande att se hur hon kommer att köra. Sara Nordstrand Hudiksvalls IF har redan ett VM-guld men vill gärna ha en medalj till. Marcus Johansson Ulricehamns IF och Karl-Johan Westberg Borås SK, Och Maria Nordström Ulricehamns IF vill också ha med sig medaljer hem från VM.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...