Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marika Sundin, Sollefteå SK, åker världscupavslutningen på rullskidor. Här vid Team 2015:s läger i Grönklitt häromveckan. FOTO: Johan Trygg.
Marika Sundin, Sollefteå SK, åker världscupavslutningen på rullskidor. Här vid Team 2015:s läger i Grönklitt häromveckan. FOTO: Johan Trygg.

Tre svenskar åker världscupfinalen

Nu till helgen körs de avslutande tävlingarna i världscupen för rullskidor i italienska Toblach.
Sverige kommer till start med en liten men stark trupp på tre åkare, Robin Norum, Marcus Johansson och Marika Sundin.

Världscupen startade med sin första tävlingshelg i Kroatien i juni och sedan dess har det varit ytterligare fem världscupshelger innan avslutnigen i Toblach. Det svenska rullskidslandslaget har under säsongen 2013 varit representerade i Kroatien och i Ryssland.

Årets sista väldscup körs på en mycket tekniskt svår och snabb rullskidsbana som kräver mycket av åkarna. Under helgen är det tre tävlingar som skall köras och det startar på fredag den 20 med en klassisk prolog som för damerna är 6 kilometer lång och för herrarna 8 kilometer.
Resultatet ligger till grund för söndagens jaktstart i fristil där damer kör 15 kilometer och herrarna 25 kilometer. På lördagen mellan dessa lopp körs en teamsprint i fristil.

Sverige kommer till start med följande åkare:
Robin Norum, IFK Umeå
Marcus Johansson, Ulricehamns IF
Marika Sundin, Sollefteå SK.

En liten men mycket stark trupp som förbundskapten Johan Ericson tagit ut. Både Marcus och Robin har varit på träningsläger i Europa sedan VM i Bad Peterstal vilket gör att de åker direkt till tävlingarna i Toblach.

Marika som var med i årets första väldscup i Kroatien där hon vann backtävlingen och kom två i sprinten är verkligen en rullskidsåkare i världsklass och det skall bli spännande att se hur de svenska åkarna avslutar den internationella rullskidsäsongen 2013.

Tävlingarna i Toblach har en egen hemsida med mycket information och ni hittar den på följande länk
http://skiroll.worldcup-dobbiaco.it/de/skiroll-weltcup/1-0.html

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...