Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I Ramundberget satsar man på öppna skidsäsongen redan till höstlovet vecka 44. FOTO: Ramundberget/Cullman.
I Ramundberget satsar man på öppna skidsäsongen redan till höstlovet vecka 44. FOTO: Ramundberget/Cullman.

Ramundberget snösäkrar höstlovet

Ramundberget, i Härjedalen, öppnar skidsäsongen redan till höstlovet vecka 44 med både alpina nedfarter och längdspår. Allt för att erbjuda kombiskidåkning för skidälskare, allmänhet och proffs, som vill komma igång för säsongen.
En ny stollift direkt från Fjällgårdstorget till fjälltoppen, utökade längdspår och sponsring av unga skidförmågor är andra viktiga nyheter.

– I år hoppas vi att första åket görs redan till höstlovet vecka 44, säger Anders Östring, VD Ramundberget Alpina AB.
– Både spår för alpint och längd är snösäkrat vilket förlänger hela skidsäsongen. Nu hoppas vi att både allmänhet, proffs och elitåkare kan komma igång riktigt tidigt med säsongen och ser variationsmöjligheterna kombinationsskidåkningen ger. Skarsfjället var nypudrat redan till den 1 september så vilket vi hoppas tyder på en tidig och snörik vinter.

Fler investeringar i skidupplevelse
Ramundberget, en liten skidort i Härjedalen som är en del av Funäsfjällen, har sedan 1936 erbjudit kombinationsskidåkning av alpint och längd för alla som uppskattar äkta svenska rena fjäll och en aktiv livsstil.
Nu inför kommande skidsäsong har man också investerat kraftigt i skidupplevelsen med ny linbana, fler boendemöjligheter, längdskidspåret vid Tusen och nytt längdcenter.

Investeringarna sträcker sig även till hela skidområdet. Utökning av längdspår i hela Bruksvallarna, nya skidtunnlar och tävlingsbana för Bruksvallsloppet (23-24 november) och ett nytt stadionområde för både små och stora evenemang är några av projekten. Dock är den stora nyheten för Ramundberget i år en ny stollinbana från Fjällgårdstorget upp till fjället på 1000 meters höjd.

– Nya stollinbanan kommer bli en hit som ger mer tid i backen och fler åk. På fyra minuter når man bästa alpina åkningen, längdspår på fjälltopparna som är varma även i januari samt fina turleder i april. Nu kan man också nå arkitektprisvinnande restaurang Tusen med eller utan skidor. De nya investeringarna ger inte bara ett lyft för skidupplevelsen med gästen i fokus, utan för hela skidorten med omnejd, avslutar Anders Östring.

Sponsrar unga skidförmågor och klubbar
Liksom tidigare år öppnar man skidorten inte bara för skidälskande allmänhet utan även för att erbjuda elitåkare och skidklubbar möjlighet att träna i kvalitetsspåren och backar. Alla klubbar är välkomna och trots många bokningar finns fortfarande bokningsbara veckor.

Ramundberget fortsätter också att sponsra både klubbar och unga skidåkare och event. Bland annat extremskidåkarna Lotten Rapp och Christin Hargin, längd och landslagsåkaren Ida Ingemarsdotter, skidskytteteamet Herbalife och längdklubben Team Leksvik för att ta några exempel av många.

Ramundberget i Funäsfjällen (Härjedalen) är en genuin ursvensk fjällort som startade 1936 av äkta paret Agaton och Brita. Äktheten, litenheten och traditionen är nyckelord som värnas om och behandlas med respekt oavsett om man kommer för att avnjuta skidåkning under vintern eller något av de många vandringslederna under sommartid. Här finns idag 30 mil längdspår, 42 nedfarter, 10 liftar, Mickelinas värld, SPA, helikopterskidåkning, restauranger, golf, kanot, cykling och vandringsleder. Boendet består av ett fjällhotell samt fristående stugor. Ramundbergets Fjällgård är ansluten till Svenska Turistföreningen.

I år sponsrar Ramundberget Christin Hargin, Ida Ingemarsdotter, Lotten Rapp, Strindheims skidklubb, Östersunds Skidskytte Gymnasium, Madshus, Täby Slalomklubb, Team Herbalife, Team Stadtkraft, Friluftsfrämjandet Mälardalen och Nalles Resa. Andra samarbetspartners är K2-Camp, BMW, Runday, Norröna, Ramundberget Challenge(RSC), Fjälltouren, Lidingöloppet, 4-good. SVT & Vinterstudion kommer att finnas på plats för att sända säsongspremiären på längdskidor, Bruksvallsoppet.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...