Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jenny Hansson blir ny assisterande tävlingsledare för Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.
Jenny Hansson blir ny assisterande tävlingsledare för Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.

Jenny assisterande tävlingschef för Årefjällsloppet

Jenny Hansson, tidigare vinnare i Swix Ski Classics och Vasaloppet, Marcialonga och Birkerbeinerrennet, är ny assisterande tävlingschef för Årefjällsloppet.
Årefjällsloppet, som är finalen i Swix Ski Classics, går för andra året i Årefjällen mellan 28-29 mars 2014.

Årefjällsloppet är indelat i två kategorier där bägge går i klassisk teknik i varierad fjällterräng med målgång i Åre by.
7.5 som är finalen i Swix Ski Classic är 75 km långt med start i Vallbo samt 3.5 som är 35 km långt med start i Edsåsdalen.
 
– Med Jennys erfarenhet i längdskidåkning kommer hon definitivt att bidra stort till Årefjällsloppet. Att ha med hennes expertis kommer att föra Årefjällsloppet närmre andra långlivade långlopp såsom Vasaloppet och Birkebeinerrennet. Vi ser fram emot att påbörja vårt samarbete med Jenny, som tillsammans med tävlingschef Cecilia Fochsen kommer att utveckla loppet och organisationen, säger David Nilsson på IEC in Sports.
 
– Redan under förra årets lopp var jag involverad och tycker därför att det är roligt att bli tillfrågad att ta rollen som assisterande tävlingschef. Med min tidigare erfarenhet som elitskidåkare hoppas jag kunna bidra med att lyfta loppet ytterligare mot såväl elit som motionär, säger Jenny Hansson och fortsätter;

– Mina visioner med loppet är att tillsammans med regionen skapa ett helhetskoncept som kommer att sätta alla byar och berg runt Årefjällen på kartan som en längdskidsdestination. Målet är att leverera ett långlopp av högsta kvalité som man ser fram emot både som elitåkare och motionär.

Mer info på www.arefjallsloppet.se

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...