Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Wickström tillsammans med sina adepter under sitt läger i Torsby. FOTO: erikwickstrom.se.
Erik Wickström tillsammans med sina adepter under sitt läger i Torsby. FOTO: erikwickstrom.se.

Ny succé för Wickströms Vasaloppsläger

– Jag får en sådan otrolig kick av att se när de lär sig åka skidor!
Skidinstruktören, Vasaloppscoachen och föreläsaren Erik Wickström arrangerade i helgen sitt populära Vasaloppsläger i Torsby, med 24 deltagare från hela Sverige.

Det var fjärde gången Erik hade sitt läger och som vanligt var det fullbokat.
– Det blev fullt redan i mars, vilket visar hur stort skidintresset är just nu. Det är naturligtvis jätteroligt att fler vill åka skidor och jag får verkligen en kick när jag ser hur adepterna förstår del för del av tekniken, säger Erik.

Till sin hjälp hade Erik instruktörerna Johan Martinsson och Jonas Adolfsson. Det gjorde att man kunde dela in deltagarna i tre olika mindre grupper, för att kunna ge individuell feedback till alla. Det fanns allt ifrån led 2-åkare i Vasaloppet till totala nybörjare, men tack vare gruppindelningen så kunde man hitta en lagom nivå för alla.
– Både Johan och Jonas är jätteduktiga. Svaren från utvärderingen visar att deltagarna har varit mycket nöjda, men självklart finns det alltid saker att förbättra till kommande år.

Uppskattat med feedback på video
Utöver tekniklektionerna stod följande på programmet: vallagenomgång, snabbhetsträning, balans, styrka, spänst, skidgång ute i slalombacken, samt föreläsning med träningstips, utrustningstips och Vasaloppsförberedelser. Videovisningen med feedback på deltagarnas teknik var som vanligt det mest uppskattade.

Lägret pågick fredag lunch till söndag lunch med boende och helpension på Valbergsängens Sporthotell, 5 minuters gångväg från skidtunneln.

Läs mer på Eriks hemsida:

http://www.erikwickstrom.se

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...