Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonas Pettersson, Jacob Engström, Erik Axelsson och Niklas Henriksson förverkligade drömmen om ett höghöjdsprojekt i Italienska Livigno. FOTO: Jenny Axelsson.
Jonas Pettersson, Jacob Engström, Erik Axelsson och Niklas Henriksson förverkligade drömmen om ett höghöjdsprojekt i Italienska Livigno. FOTO: Jenny Axelsson.

Drömprojekt på hög höjd i Livigno

Redan för drygt ett år sedan väcktes tanken om ett höghöjdsprojekt av fyra killar på skidlinjen i Älvsbyn.
Drömmen blev sann och tack vare sponsorer och arbete som skidinstruktörer lyckades de finansiera resan till den klassiska skidorten Livigno i italienska alperna.

Erik Axelsson, Jonas Petterson, Jakob Engström och Niklas Henriksson befinner sig just nu på läger i Livigno där de bor på 1800 meters höjd och tränar upp mot 3 000 meters höjd.
Innan de åkte tog de blodprover, gjorde laktattester och maxtest av syreupptagningsförmågan. Alla tester ska sedan göras om när de kommer hem och analyseras av idrottsmedicin i Umeå.

Rullskidåkning, löpning och skidgång i relativt lugn fart varvas för en lagom belastning. Det är lätt att köra på för hårt och den höga höjden gör att återhämtningen tar mycket längre tid.

Träningsmiljön är fantastisk, det är bara välja vilket berg som ser bäst ut för dagen och ge sig iväg. Genom byn finns även en 17 kilometer lång cykelväg, perfekt att åka rullskidor på.

– Det ska bli intressant att se hur kroppen  reagerar på höghöjdsträningen och vad testresultaten kommer att visa, säger killarna innan de ger sig iväg ut på ytterligare ett träningspass.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...