Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Per Nordholm, Sävedalens AIK, tog segern i H 11-12. FOTO: Göteborgs Rullskidfestival.
Per Nordholm, Sävedalens AIK, tog segern i H 11-12. FOTO: Göteborgs Rullskidfestival.

Göteborgs Rullskidfestival för andra gången

I helgen genomfördes Göteborgs Rullskidfestival för andra gången.
Totalt ställde 36 åkare i åldern 10-20 år upp i årets upplaga. Förra året var det 37 åkare anmälda.

Årets rullskidfestival startade med en sprint på 200 meter i Kviberg i Göteborg. Kviberg är ett nytt idrottscentrum som håller på att skapas i Göteborg. Området innehåller ca 25 mindre fotbollsplaner med en gång och cykelväg runt som det användes en del av till vår sprint.

På Kviberg kommer det även att byggas en inomhus fotbollshall, där man planerar att bygga en ”snöhall” i två våningar under hela fotbollsplanen. Tanken är sedan att bygga ut denna hall med en skidtunnel. På sikt blir med andra ord detta ett bra rekryteringsområde för nya skidåkare i Göteborgsområdet.

Sprinten genomfördes i klassisk stil för alla ungdomsåkare och i fri stil för juniorer. Alla startande åkte först en kvalificering med individuell start och sedan semifinaler och finaler beroende på antal deltagare i respektive klass. Den största klassen denna gång var H11-12 med tio deltagare. Per Nordholm, Sävedalens AIK tog segern i denna klass både på sprinten och totalt, men hade hård konkurens av Hugo Hilmersson, Göteborgs Skidklubb.

pavagupp.jpg
Klara Ask, Borås, Tuva Carlsson Wallum, Sävedalens AIK, Matilda Ekenberg, IK Stern och i bakgrunden Lisa Jonsson, Sävedalens AIK). FOTO: Göteborgs Rullskidfestival.

Göteborgs Rullskidfestival arrangeras över två dagar. Efter första dagens sprint bjuds alla deltagare på gratis inträde till Liseberg.
Dag två fortsätter med en mass-start i Mölnlycke Företagspark på 2-6 km beroende på ålder och avslutas med en jaktstart upp den branta backen till OK Landehofs klubbstuga i Landvetter.

IK Stern och Sävedalens AIK var de överlägset största klubbarna med 13 deltagare var. Det var även dessa klubbar som tillsammans tog samtliga segrar i årets upplaga av Göteborgs Rullskidfestival, men det fanns även deltagare från Årjäng, Falun och Borås, samt Göteborgsklubbarna OK Landehof och Göteborgs Skidklubb.  

I årets Göteborgs Rullskidfestival som marknadsfördes (även i Norge) med att vi ville uppmana andra klubbar om att ställa upp för att utmana Sävedalens AIK:s D11-12 tjejer, men tyvärr vågade inga andra ställa upp mot Kajsa Norman, Kajsa Carlsson Wallum och Rebecca Lekberg.

savedalstjejer.jpg
Sävedalens AIK:s D11-12 tjejer Kajsa Norman, Kajsa Carlsson Wallum och Rebecca Lekberg. FOTO: Göteborgs Rullskidfestival.
 
Göteborgs Rullskidfestival ingår som en deltävling i Västsvenska Junior och Ungdomsrullskidcupen där tre avsex räknas i totalen och cupen avslutas med Rollsborundan (DM för Göteborg) i Kungälv den 3 november. En åkare har redan nu uppnått maxpoäng med tre delsegrar och det är Per Nordholm, Sävedalens AIK i klassen H 11-12.

Göteborgs Rullskidfestival

Västsvenska Junior och Ungdoms Rullskidcupen

 

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...