Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årejällsloppet lanserar ett lopp över 11 kilometer. FOTO: Årefjälllsloppet.
Årejällsloppet lanserar ett lopp över 11 kilometer. FOTO: Årefjälllsloppet.

Årefjällsloppet lanserar nytt 11km-lopp

28-29 Mars 2014 går andra upplagan av Årefjällsloppet av stapeln, den första upplagan av loppet erbjöd två klasser 35 och 75 kilometer långa. 
Nu lanseras även en 11km-klass med start i Duved och mål i Åre, klassen får namnet "Årefjällsloppet 1.1" .

– Vi är glada att kunna erbjuda ett instegsalternativ för alla skidåkare som visat intresse för Årefjällsloppet, men som känner att 35 och 75 kilometer är för långt. Vi vill att Årefjällsloppet skall vara en tävling för alla, elit som motionär, gammal som ung. Vi är därför mycket glada att nu kunna lansera Årefjällsloppet 1.1, en klass som är öppen för alla, för att åka 35- och 75km-klasserna behöver man vara över 16 resp 18 år, nu får alla unga också vara med!
– Vidare tror jag klassen kommer vara populär för nybörjare inom längdskidåkning som gärna vill åka sitt första lopp, säger David Nilsson från Årefjällsloppet.

11km-klassen kommer att hållas samma dag som 75km-klassen, dvs lördag 29 Mars 2014. Anmälan till Årefjällsloppet 1.1 öppnar  1 november 2013 och antalet platser kommer vara begränsat första året.

Mer information presenteras löpande på loppets hemsida: www.arefjallsloppet.com

I heögen har Årefjällsloppets montrar på Åre höstmarknad i Åre och i Lidingöloppets mässtält i Stockholm. Där finns information om specialerbjudande till Årefjällsloppet 2014.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...