Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ole Jörgen Wold från SkiProAm startar coachutbildning tillsammans med Svenska Skidförbundet. FOTO: Johan Trygg.
Ole Jörgen Wold från SkiProAm startar coachutbildning tillsammans med Svenska Skidförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Skidförbundet och SkiProAm lanserar coachutbildning

Med start 16 november är det möjligt för skidtränare i klubbar och företagare inom hälsa att utbilda sig till certifierade skidcoacher.
– Vi har sett, och ser ett ökat intresse bland motionärer att lära sig mer om skidteknik och skidglädje och vill på detta sättet bidra till att fler har möjlighet till att förmedla den senaste tekniken, säger Ole Jörgen Wold, SkiProAm, som står bakom initiativet till utbildningen.

Ole Jörgen Wold är den som tillsammans med sin fru Runi ligger bakom det nystartade tjejteamet SkiProAm. Teamet som satsar hårt och högt inför vinterns Swix Ski Classics.

Men i SkiProAm brinner man också för att föra ut skidglädje bland ung och gammal, elit och motionär. Nu startar man en certifieringsutbildning tillsammans med Svenska Skidförbundet.

– Genom vårt samarbete med Svenska Skidförbundet bidrar certifieringen till att säkerställa kvaliteten på skidlektionerna även utanför klubbarna, och därigenom öka skidglädjen bland vuxna, säger Ole Jörgen Wold.

Tyngdpunkten under utbildningen ligger på skidteknik både i klassisk och fri teknik. Men man kommer också att få lära sig mera om träningslära, kost, vallning, marknadsföring, ekonomi och pedagogik.

Se inbjudan här.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...