Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Med fin vy över Sollefteå från rullskidbanan har eleverna från Ski University Östersund haft i veckan. FOTO: Fredrik Uusitalo.
Med fin vy över Sollefteå från rullskidbanan har eleverna från Ski University Östersund haft i veckan. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Ski University på läger i Sollefteå

Friska vindar, frostmornar och gula löv signalerar om att hösten är här.
Tiden går fort och snart är skidsäsongen igång.
Perioden som vi befinner oss i nu är en viktig period där träningspusslet skall läggas rätt, tävlingsförberedelserna börjar ta vid och fokus blir allt mer konkret. 
Så även för de studerande på skiduniversitetet i Östersund.

– Det har vart en bra höst, inte bara vädermässigt, utan också med ett bra tryck i träningen, bra uppslutning på pass och under de läger vi bedrivit, säger Anders Strid tränare vid universitetet.

– Vi är i år 24 stycken som studerar och tränar på längdsidan och det gäng vi nu har är det ett riktigt bra go i. En del har siktet inställt mot OS, andra världscupen, men också Skandinaviska cupen och Sverigecupen, fortsätter Anders som ser med tillförsikt fram mot säsongen.

Men just nu är det ett veckolångt läger i Sollefteå som gäller.
– Vi har haft ett bra läger med många fina pass uppe på Hallstaberget och rullskidbanan. Alla har inte haft möjlighet att vara med då vi har studerande både i A-lag, U-lag och millitärlag, men de som varit här har fått ett bra träningsrace, tuffa intervaller och löpning i fin terräng. Roligt också med gästspel från Jörgen Brink och Magnus Jonsson, berättar tränare Strid.

alla.jpg
Hela gänget från Östersund Ski University och Vasaloppskungen Jörgen Brink längst till höger. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Britta Johansson Norgren, som haft ett uppehåll från studierna, har till i år tagit upp dem igen och har ett spännande mål med säsongen.

– Först och främst måste jag säga att det är otroligt kul att vara på läger på ”hemmaplan” i Sollefteå eftersom jag tävlar för Sollefteå Skidor. Vad det gäller träningen så har känslan varit bättre i år än på länge, sedan om känslan stämmer överens med resultaten till vintern återstår att se, säger Britta.

– Det känns roligt att plugga igen efter några års uppehåll, vi är ett bra gäng som sporrar varandra i samråd med bra tränare. Målet för denna säsong är dock lite nytt för mig. Jag vill vinna Vasaloppet, säger Britta med bestämdhet i rösten.

britta.jpg
Britta Johansson Norgren med seger i Vasaloppet i sikte. FOTO: Fredrik Uusitalo.

Johanna Meyer studerar fysisk aktivitet och hälsa på mittuniversitetet.
– För mig var Östersund det naturliga valet, jag trivs bra i gänget och har bra möjligheter till att både träna och läsa på ett bra sätt. Nytt för mig är att jag tävlar för Sollefteå till vintern.

Oskar Kardin, den alltid positive mannen tävlandes för Offerdals SK, åker hem en dag tidigare från lägret för att tävla i löpning under helgen.
– Jag läser tredje året på idrottsvetenskapliga programmet och har läst helfart hela tiden. Det har fungerat för mig, säger Oskar.
 
Under fredagen avslutas lägret med ett långpass runt Nipleden som så fint ringlar sig runt Ångermanälven.
 
Länkar:

www.facebook.com/skiuniversityostersund
www.miun.se/skiduniversitetet
twitter.com/SkiUniversityOS
www.youtube.com/watch?v=ikBMArifc08

intrvaller.jpg
Karl-Johan Westberg i täten under ett intervallpass i dimman. FOTO: Fredrik Uusitalo.

stakning.jpg
Stakning så stavarna bågnar. FOTO: Fredrik Uusitalo.

utsikt.jpg
Härlig utsikt för grabbara från skiduniversitetet i Östersund. FOTO: Fredrik Uusitalo.

 

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...