Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Islänningarna Sævar Birgisson och Brynjar Leo Kristinsson åker för Ulricehamns IF i vinter. FOTO: Ulricehamns IF.
Islänningarna Sævar Birgisson och Brynjar Leo Kristinsson åker för Ulricehamns IF i vinter. FOTO: Ulricehamns IF.

Islands landslag väljer Ulricehamns IF

Islands längdskidslandslag, som består av Sævar Birgisson och Brynjar Leo Kristinsson, kommer i vinter att tävla för hårdsatsande Ulricehamns IF.
Brynjar bor i Ulricehamn sedan ett år tillbaka och har ett nära samarbete med skidgymnasietränaren Linus Davidsson, medan Sævar har flyttat tillbaka till Island.

– Ulricehamns IF har en fantastiskt bra verksamhet och deras upplägg med läger och tävlingar passar perfekt in i vår satsning mot OS i Sochi, säger Brynjar Leo Kristinsson, som tillsammans med Sævar deltog vid VM i Val di Fiemme i vintras.
 
Sævar har redan säkrat sin OS-plats i sprint, medan Brynjar behöver ett resultat på under hundra fispunkter för att kvala in till någon av de traditionella distanserna.
 
För närvarande befinner sig islänningarna på läger i österrikiska Ramsau tillsammans med sin nya klubb Ulricehamns IF. Där växlar de distanspass på glaciären med tuffa barmarkspass som till exempel skidgång uppför hela Schladmings störtloppsbacke och rullskidstest uppför Pichlbacken.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...