Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sven von Holst, VD för VM i Falun 2015, ser fram emot att trimma organisationen i vinter. FOTO: VM Falun 2015.
Sven von Holst, VD för VM i Falun 2015, ser fram emot att trimma organisationen i vinter. FOTO: VM Falun 2015.

Mindre än 500 dagar kvar till VM

Den 18 februari 2015 inleds skid-VM i Falun. Det betyder att det nu är mindre än 500 dagar kvar till dess att festen drar igång.
− Vi närmar oss med stormsteg. Men jag tycker att förberedelserna flyter på som vi önskar, säger Sven von Holst, VD för Falun2015.

Det har nu gått drygt tre år sedan Falun tilldelades värdskapet för skid-VM 2015. Under den här tiden har det skett en hel del förändringar på den kommande VM-arenan.

− Det har gjorts ett fantastiskt arbete både på längdarenan och vad gäller hoppbackarna. Den stora utmaningen har varit hoppbackarna, och det är väldigt roligt att konstatera att vi kommer att ha en av Europas absolut främsta hoppanläggningar, säger Sven von Holst.

Den 26 februari är det dags för världscuptävlingar för herrar i backhoppning i Faluns nya backe, och sedan är tävlingsprogrammet intensivt de kommande veckorna fram till världscupavslutningarna i längdskidor, backhoppning damer och nordisk kombination den 14-16 mars.

− Tävlingarna i vinter blir väldigt viktiga för oss för att trimma organisationen i skarpt läge. Här kan vi också testa ett antal funktioner, som vi sedan har möjlighet att rätta till inför VM. Att arrangera ett VM är speciellt. Vi får bara en chans. Då måste vi göra det så bra som vi någonsin kan, säger Sven von Holst.

Två personer som med stor sannolikhet kommer att tävla under världscupen i vår är landslagsåkarna Emma Wikén och Daniel Richardsson. I samband med att det nu är mindre än 500 dagar kvar till VM utnämndes de två till ambassadörer för Falun2015.
emma_w_falun.jpg
Emma Wikén ser fram emot VM på hemmaplan. FOTO: VM Falun 2015.

Emma Wikén fick sitt stora internationella genombrott förra säsongen, då hon bland annat tog silver i VM-stafetten i Val di Fiemme. Förra sommaren gick flyttlasset från Östersund till Falun, och redan i vintern kommer hon alltså att kunna träna på de blivande VM-banorna.

− VM på hemmaplan är naturligtvis en viktig sporre i min satsning. Det är inte många förunnat att få en sådan chans. Då är det viktigt att ha tillgång till banorna och känna till terrängen. Om jag nu, vilket givetvis är det stora målet, får åka VM i Falun, säger Emma Wikén ödmjukt.

Vinterns tävlingsprogram

1-2 februari SM i backhoppning
26 februari världscup backhoppning herrar
1-2 mars kontinentalcup backhoppning damer och herrar
8-9 mars kontinentalcup nordisk kombination 14-16 mars världscupavslutning längdskidor, nordisk kombination och backhoppning damer

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...