Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Full fart under STH Skicross i våras. Nu utökas tävlingen med fler klasser. FOTO: STH Skicross.
Full fart under STH Skicross i våras. Nu utökas tävlingen med fler klasser. FOTO: STH Skicross.

STH Skicross Competition utökar

Den i skidsammanhang relativt nya tävlingen, STH Skicross Competition, växer så det knakar.
Evenemanget är en unik och lite smått galen skidtävling arrangerad av den lokala skidanläggningen Storstenshöjden och Garphyttans IF uppe i Kilsbergen strax utanför Örebro .

Till vinterns upplaga som blir den tredje gången tävlingen genomförs så storsatsar organisationen kring tävlingen och hoppas att få detta redan feta arrangemang att bli en än större succé bland åkare, publik och skidentusiaster runtomkring i Sverige.

I vinterns upplaga, som går av stapeln 30 mars, så breddas tävlingsklasserna och numera finns även möjligheten för skicross-sugna skidungdomar att testa sina krafter under denna tävling.

sth_13_pallen.jpg
De åtta bästa på tävlingen i våras. FOTO: STH Skicross.
 
Banan som byggs upp i Storstenshöjdens slalombacke är en utmanande men samtidigt inte på något vis en farlig upplevelse där man forcerar olika slags hopp, hinder, uppförskörningar och svängar. Tävlingen genomförs som en sprinttävling med först prolog och sedan heat.
 
Det kommer bli några nya heta nyheter och twistar tills årets tävling.

– Vi fortsätter alltså utöka den redan breda åldersspridningen på tävlande vilket är väldigt kul, för glöm inte, STH Skicross är öppet för alla sorts galningar, så länge du bara har en komplett skidutrustning att åka med, berättar Joel Hultin från arrangörsstaben.

– En annan nyhet är även möjligheten till taktiska manövrar då så kallade "chicken corners" kommer finnas längs med banan för de som inte vill flyga i de fetaste hoppen, fortsätter Joel.
 
De klasser som kommer gälla i vinter är följande:
 
Herrar 13-16, Herrar 17-21 samt Herrar Motion.
Damer 13-16, Damer 17-21 samt Damer Motion.
 
Tävlingen har nu även en egen hemsida där du kan hitta all info och annat skoj om tävlingen.
www.sthskicross.se
 
Åkarteaser, Lukas Johansson IK Jarl:

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...