Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Ahlgren, styrelseordförande för Beyond Skiing, är glad över det stora intresset bland företag att gå med som medlem i affärsnätverket Beyond Skiing. FOTO: Ulf Palm.
Anders Ahlgren, styrelseordförande för Beyond Skiing, är glad över det stora intresset bland företag att gå med som medlem i affärsnätverket Beyond Skiing. FOTO: Ulf Palm.

400 företag är nu medlemmar i Beyond Skiing

Mafi blev idag det 400:e företaget att gå med i skid-VM:s affärsnätverk Beyond Skiing.
Företaget är verksamt inom telekommunikationsbranschen och ser redan nu hur det kan dra nytta av skid-VM 2015.
– Vi har verksamhet i större delen av världen. För oss blir skid-VM ett bra tillfälle att locka kunder och deras egna kunder till Sverige och Mora där vi har vårt säte, säger Pierre Bengtsson som är VD för Mafi.

Mafi producerar produkter för montage av antennbärare i telekombranschen och nu går företaget alltså in som Supporter till Beyond Skiing. Företaget hade en årsomsättning på 32 mkr 2012 och har 16 anställda. Förutom i Mora har Mafi även kontor i Helsingfors, Oslo och i England och dessutom har företaget agenter spridda över världen.

– Telecom har blivit som gamla tidens rallare. Vi förflyttar oss hela tiden för att följa med produkten. Men huvudkontoret har vi kvar i Mora, berättar Pierre Bengtsson.
 
Trots att Mafi är ett globalt företag ser man att det som händer hemma i Dalarna är av betydelse för verksamheten.

– Stora händelser sätter Dalarna på kartan. Därför är det viktigt att vi genomför stora evenemang i regionen. Vi ser ett stort skidintresse bland våra kunder och vi tror att skid-VM är det som blir avgörande för många av dem att komma hit och besöka oss, säger Pierre Bengtsson.
 
Beyond Skiing Foundation är ett affärsnätverk som stöttar satsningen mot skid-VM 2015. Inom nätverket förenas stora internationella företag med småföretag sida vid sida med kommuner och organisationer. Anders Ahlgren är styrelseordförande för Beyond Skiing och han är glad över att nätverket vuxit sig så stort.

–  En stor del av medlemmarna i Beyond Skiing finns i Dalarna och vi ser nätverket som ett viktigt bidrag till att skapa sammanhållning i regionen. Ambitionen är att satsningen mot skid-VM leder till bestående värden långt efter 2015, säger Anders Ahlgren.
 
Ännu återstår ett år och fyra månader till skid-VM och medlemsantalet tenderar att fortsätta växa.

– Det finns ett stort intresse för att gå med i Beyond Skiing. Kanske kan vi nå 500 medlemsföretag när skid-VM drar igång den 18 februari 2015 och kanske kan vi tillsammans bidra till att locka fler stora evenemang till Dalarna, säger Anders Ahlgren med ett leende.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...