Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Gräfnings förstärker Team Sysarb. FOTO: ©Fotograf Anders, Falun..
Maria Gräfnings förstärker Team Sysarb. FOTO: ©Fotograf Anders, Falun.

Maria Gräfnings till Team Sysarb

Det svenska långloppslaget med bas i Svealandsregionen, Team Sysarb, har meddelar att landslagsåkaren Maria Gräfnings förstärker truppen den kommande säsongen.
Den erkänt duktiga och mångsidiga Maria har en hög kapacitet i både klassiskt och fristil, och trivs bra i distanslopp från 5 kilometer och upp till långlopp.

Maria Gräfnings har vid 28 års ålder redan en cv som innehåller såväl poänggivande världscupstarter som segrar i de amerikanska studentmästerskapen, samt medaljer i både svenska och amerikanska nationella mästerskap.

I vinter kommer publik och TV-tittare få se Maria representera Team Sysarb i Swix Ski Classics och FIS Marathon cup.

– Det här känns otroligt spännande och inspirerande för min fortsätta elitsatsning. Teamet jobbar både systematiskt och proffsigt för att lägga till rätta för bra prestationer. Truppen består av ett härligt gäng med god inställning och strävan att hela tiden utvecklas till det bättre, säger Maria och fortsätter;

– Nästintill alla i teamet satsar enbart på långlopp, men så blir inte fallet för mig. Jag kommer att fullfölja min satsning mot Tour de Ski, OS och Världscupen.

– Utefter det kommer jag sen att köra alla de långlopp som passar in i tävlingsschemat. Jag är mycket glad över att teamet varit tillmötesgående med detta flexibla upplägg. Att utbyta erfarenheter med långloppsåkarare tror jag är positivt och det hjälper mig att utvecklas till en starkare skidåkare. Jag har varit med på teamets läger sedan i juni och fått nyttig sparring. Särskilt i stakning känns det som att jag har utvecklats rejält, avslutar Maria.

Team Sysarbs trupp består nu av Maria Gräfnings, Kristina Roberto, Patrik Karlsson, Linus Larsson, Kalle Gräfnings, Dan Moberg, Henrik Alm, Tobias Karlsson och Per Eklöf.

Mer information:
Hemsida: teamsysarb.se
Facebook: facebook.com/teamsysarb
Instagram: instagram.com/teamsysarb

Sysarb Group AB, lagets titelsponsor, är ett konsultföretag inom områdena lönebildning, ledarskap & kvalitet och arbetsmiljö. Drygt hundra av Sveriges kommuner och landsting finns bland uppdragsgivarna, men även många små- och medelstora privata företag finns med på kundlistan.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...