Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug har ännu inget avtal med Norska skidförbundet inför vintern.. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Petter Northug har ännu inget avtal med Norska skidförbundet inför vintern. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

"I värsta fall skippar jag OS"

Petter Northug har inte kommit överens om något representationsavtal med Norges skidförbund.
– Det värsta scenariot är ju att jag blir hemma under OS. Jag kommer att hitta på något, det finns ju andra lopp att åka också, säger Northug i en intervju med norska TV 2.

Det norska förbundet önskar ett avtal med Petter eftersom han står utanför landslagstruppen.
Målet med avtalet är att värna om förbundets egna sponsorer. Och samtidigt hindra att åkare som representerar landslaget gör reklam för konkurrerande varumärken till det norska landslagets sponsorer.

– Jag inser naturligtvis att har sina krav, förbundet, COOP och jag själv. Det är en triangel där alla måste vara nöjda och det är förstås en utmaning av få till, säger Northug och fortsätter;
– Jag har ett avtal med COOP. De stöttar mig och jag måste känna att de är nöjda innan jag undertecknar avtalet med förbundet.

Petter har inte bara avtalsläget att fundera på inför vinter. En mycket efterhängsen virusinfektion har stört norrmannen rejält under hösten. Han var utan träning i fem veckor sedan början på augusti.

I helgen uttalade han sig för först gången om läget. Det var dock innan det senaste snacket om avtalet med förbundet.

– Det är klart att man varit rastlös i perioder. Samtidigt har jag fått gjort lite andra saker. Har kunnat vara mycket med mina bröder och kollat mycket fotboll på TV, berättar Petter för norska nyhetsbyrån NTB.

Han är friskförklarad nu men har bara tränat lätt än så länge.

– Jag hoppas vara tillbaka för fullt så snart som möjligt. Målet är att var i form till OS. Det är osäkert med Tour de Ski men kanske tar jag det som en uppladdning inför OS.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...