Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I fjol vann Jens Eriksson, Dala-Floda, en dimmig premiär i Orsa Grönklitt. FOTO: Johan Trygg.
I fjol vann Jens Eriksson, Dala-Floda, en dimmig premiär i Orsa Grönklitt. FOTO: Johan Trygg.

Snart dags för premiärtävlingar

Det är bara knappt två veckor kvar till det blir tävlingspremiär i Sverige.
2 november är det BDX-sprinten i Piteå och 3 november Dalapremiären i Grönklitt.
– Idag har den första snön fallit i Piteå och vi har nu ett tunt vitt snötäcke, berättar BDX-sprintens tävlingsledare Jenny Axelsson.

BDX-sprinten på Lindbäcksstadion i Piteå genomförs i heatform och har junior- och seniorklasser på programmet.

– Blir det kallt hoppas vi hinna producera lite konstsnö som komplement till den sparade snön. I dagsläget tror vi att det går att få ihop en slinga på 600 meter, berättar Jenny Axelsson från arrangerande Strömnäs GIF.

I Grönklitt finns det också sparad snö som ska läggas ut till Dalapremiären. Där är det dock en längre slinga som planeras om vädret tillåter. Tävlingen går i klassisk stil med klasser från 13-14 till senior. De yngsta åker fyra kilometer och seniorerna åtta.

Dalapremiärens tävlingsledare Bror Nilsson, Orsa SK, är dock lite orolig för att det ska bli för varmt den närmsta tiden.

– I fjol kunder vi ju genomföra tävlingen och fick en tidig premiär. Jag hoppas och tror att Orsa Grönklitt lägger ut den sparade snön så vi kan genomföra tävlingen.

Läs mer hos…

Strömnäs GIF

Orsa SK

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...