Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jimmie Johnsson blir säkert en av segerkandidaterna i nya AXA Ski Marathon. Här är Jimmy vid segern i Intersportloppet i Mora i vintras. FOTO: Johan Trygg.
Jimmie Johnsson blir säkert en av segerkandidaterna i nya AXA Ski Marathon. Här är Jimmy vid segern i Intersportloppet i Mora i vintras. FOTO: Johan Trygg.

AXA Ski Marathon – säsongens första långlopp

Nu kommer äntligen möjligheten att kunna åka ett långlopp på längdskidor på den blivande VM-arenan i Falun. Loppet kommer att äga rum 29 december och bland annat vara seedningsgrundande för Vasaloppet.
– Intresset är som bekant mycket stort för långlopp så tidpunkt och plats känns helt rätt för denna tävling, säger tävlingsansvarige Martin Holmstrand.

Det är ett samarbete mellan skidklubben Sågmyra SK och AXA som gjort att tävlingen kan genomföras. 42 kilometer är det som ska avverkas i terrängen kring Lugnet i Falun och vinnaren av dam-respektive herrklassen belönas med 20 000 kronor i första pris.

– Det har funnits en efterfrågan bland många skidåkare av ett långlopp tidigt på säsongen och nu kommer ett som ligger bra till inför den första tävlingen i Swix Ski Classics. Vi välkomnar även åkare från våra nordiska grannländer så förutsättningarna för ett stort och mycket starkt startfält bör finnas, säger Martin Holmstrand.

Se mer på...

www.skimarathon.se

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...