www.langd.se

Jimmie Johnsson blir säkert en av segerkandidaterna i nya AXA Ski Marathon. Här är Jimmy vid segern i Intersportloppet i Mora i vintras. FOTO: Johan Trygg.
Jimmie Johnsson blir säkert en av segerkandidaterna i nya AXA Ski Marathon. Här är Jimmy vid segern i Intersportloppet i Mora i vintras. FOTO: Johan Trygg.

AXA Ski Marathon – säsongens första långlopp

Nu kommer äntligen möjligheten att kunna åka ett långlopp på längdskidor på den blivande VM-arenan i Falun. Loppet kommer att äga rum 29 december och bland annat vara seedningsgrundande för Vasaloppet.
– Intresset är som bekant mycket stort för långlopp så tidpunkt och plats känns helt rätt för denna tävling, säger tävlingsansvarige Martin Holmstrand.

Det är ett samarbete mellan skidklubben Sågmyra SK och AXA som gjort att tävlingen kan genomföras. 42 kilometer är det som ska avverkas i terrängen kring Lugnet i Falun och vinnaren av dam-respektive herrklassen belönas med 20 000 kronor i första pris.

– Det har funnits en efterfrågan bland många skidåkare av ett långlopp tidigt på säsongen och nu kommer ett som ligger bra till inför den första tävlingen i Swix Ski Classics. Vi välkomnar även åkare från våra nordiska grannländer så förutsättningarna för ett stort och mycket starkt startfält bör finnas, säger Martin Holmstrand.

Se mer på...

www.skimarathon.se

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...