www.langd.se

Världscupen är tillbaka i Gällivare 2017 som genrep inför VM. Här är Anders Södergren vid fjolårets världscuppremiär i just Gällivare. FOTO: NordicFocus.
Världscupen är tillbaka i Gällivare 2017 som genrep inför VM. Här är Anders Södergren vid fjolårets världscuppremiär i just Gällivare. FOTO: NordicFocus.

Världscupen tillbaka i Gällivare 2017

Det är glädje i Gällivare sedan man fått besked om man får arrangera VM-genrepet i februari 2017.
– Superkul. Det är det här vi har längtat efter och det ger råg i ryggen att fortsätta satsningen på Hellnerstadion med fortsatta investeringar och utbyggnader, säger tävlingsledaren Stefan Nieminen till nsd.se.

Förra året gick premiären världscuppremiären i Gällivare men de kommande säsongerna är det Kuusamo och Lillehammer som ska alternera.
Gällivares tävling 2017 blir sista wc-tävlingen innan VM så då avgörs i Lahti.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...