Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snöproduktionen pågår för fullt på Dundret i Gällivare.
Snöproduktionen pågår för fullt på Dundret i Gällivare.

Snart startar skidsäsongen på Dundret!

Nu är snötillverkningen i full gång på Dundrets skidanläggning.
– Vår målsättning är att bli först i landet med att erbjuda skidåkning, säger VD Tommy Niva.

De senaste dagarnas låga temperaturer i kombination med lite natursnö ger hopp om en snar start på skidsäsongen. På Dundret går snökanonerna nu dygnet runt och redan under helgen ska det första längdåkningsspåret vara klart!

– Väderprognosen för den kommande veckan är mycket gynnsam och vi räknar att snart kunna öppna inte bara längdspår utan också den första alpina pisten, Dundret ska vara den självklara platsen för träning på snö under försäsongen, säger Tommy Niva.

Som ett första steg i att utveckla skidanläggningen har Dundrets ägare beslutat att investera 4,5 miljoner i byggnationen av ett nytt sportcenter som ska innehålla bland annat en sportshop med komplett utbud av utrustning för både längd och alpint, skidslipning och vallaservice. Målsättningen är att anläggningen ska bli Sveriges nordligaste Vasaloppscenter.

– Inför den här säsongen lanserar vi också Vasaloppspaket som förutom resa, boende och logi, även innefattar professionella skidtränare och schemalagda träningsupplägg över ett veckoslut och intresset för träningspaketen är jättestort, säger Tommy Niva.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...