www.langd.se

Snöproduktionen pågår för fullt på Dundret i Gällivare.
Snöproduktionen pågår för fullt på Dundret i Gällivare.

Snart startar skidsäsongen på Dundret!

Nu är snötillverkningen i full gång på Dundrets skidanläggning.
– Vår målsättning är att bli först i landet med att erbjuda skidåkning, säger VD Tommy Niva.

De senaste dagarnas låga temperaturer i kombination med lite natursnö ger hopp om en snar start på skidsäsongen. På Dundret går snökanonerna nu dygnet runt och redan under helgen ska det första längdåkningsspåret vara klart!

– Väderprognosen för den kommande veckan är mycket gynnsam och vi räknar att snart kunna öppna inte bara längdspår utan också den första alpina pisten, Dundret ska vara den självklara platsen för träning på snö under försäsongen, säger Tommy Niva.

Som ett första steg i att utveckla skidanläggningen har Dundrets ägare beslutat att investera 4,5 miljoner i byggnationen av ett nytt sportcenter som ska innehålla bland annat en sportshop med komplett utbud av utrustning för både längd och alpint, skidslipning och vallaservice. Målsättningen är att anläggningen ska bli Sveriges nordligaste Vasaloppscenter.

– Inför den här säsongen lanserar vi också Vasaloppspaket som förutom resa, boende och logi, även innefattar professionella skidtränare och schemalagda träningsupplägg över ett veckoslut och intresset för träningspaketen är jättestort, säger Tommy Niva.

 

Siste nyheter

Det blir ingen skidskyttevärldscup i Östersund i december. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Världscupen i skidskytte startar – men ingen tävling i Östersund

Internationella skidskytteförbundet har vid ett sammanträde ikväll beslutat att världscupen i skidskytte ska starta som planerat. Däremot minskar höstens tävlingsorter från fyra till två och Östersun...
Blir det världscup i Ulricehamn utan publik i vinter. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuparrangören i Ulricehamn räknar med miljonförlust

Om publikförbudet för svenska arrangörer står kvar i vinter så blir det en rejäl smäll för världscuptävlingarna i Ulricehamn 16-17 januari. Arrangören räknar med en förlust på flera miljoner kronor. ...
pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...