Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Två av Sveriges Televisions profiler på Barnkanalen – Stephan Wilson Yuceyatak från Lilla Sportspegeln och Markus Granseth från Bolibompa – medverkar på Vasaloppets Familjefest. FOTO: SVT/Vasaloppet.
Två av Sveriges Televisions profiler på Barnkanalen – Stephan Wilson Yuceyatak från Lilla Sportspegeln och Markus Granseth från Bolibompa – medverkar på Vasaloppets Familjefest. FOTO: SVT/Vasaloppet.

Vasaloppet tackar allmänhet och funktionärer med stor familjefest

Nu på lördag 26 oktober arrangerar Vasaloppet en rad aktiviteter för både stora och små i området runtom Mora Parken och Prästholmen.
Denna aktivitetsdag går under namnet ”Vasaloppets Familjefest” och arrangeras i år för första gången med ambitionen att bli ett regelbundet återkommande arrangemang.

Dagen är tänkt som ett tack för alla som bor runtomkring ”Fäders Spår” för att visa uppskattning gentemot både funktionärer och allmänhet, för att de båda ställer upp och står bakom Vasaloppets olika arrangemang.

Under dagen erbjuds ett smörgåsbord av aktiviteter som passar både barn och vuxna, till exempel föreläsningar, vallakurser, tipspromenader, piratskattjakt med mera. Dessutom finns det flera aktiviteter där man själv kan prova på; laserskytte, dragkamp och ”cykelpunkterings-lagning” för att nämna några. Den som är intresserad av maskiner kan få prova på hur det känns att sitta och ratta en pistmaskin. Några av funktionärsföreningarna som jobbar under arrangemangen har en roll även under denna dag, men är i första hand med för att visa upp sin ordinarie verksamhet.

Under planeringsarbetet för denna dag har familjen stått i fokus. Två av Sveriges Televisions profiler på Barnkanalen – Stephan Wilson Yuceyatak från Lilla Sportspegeln och Markus Granseth från Bolibompa – kommer att trolla, leka och tävla med barnen i Tennishallen och därefter skriver de autografer. De vuxna har en fantastisk chans att ta del av kostnadsfria föreläsningar, till exempel Kjell Enhager, en av Sveriges mest populära föreläsare inom motivation och ledarskap och Marie Bark, marknadschef på Preem som berättar om hur de jobbar med sponsring och varför de valt att samarbeta med just Vasaloppet. Preem har också valt att bjuda alla besökare på korv och bröd.

– Det finns också fler aktiviteter som hela familjen kan delta i tillsammans, till exempel 5-kampen i Vasaloppsarbete och helikopterflygningen. Det känns otroligt kul att få genomföra denna dag och vi hoppas att folk från hela VasaloppsArenan, från Sälen till Mora, tar chansen att komma och ha en trevlig dag tillsammas. Det finns något för alla i det digra programmet! Helikopterflygningen kan nog bli en höjdare, i dubbel bemärkelse, berättar Jenny Eriksson, funktionärsansvarig på Vasaloppet.

– Den här dagen är en del i ett långsiktigt projekt där vi är måna om att skapa en närmare och tätare dialog med alla funktionärer, inte bara med huvudfunktionärerna. Vi vill också bli bättre på att synliggöra den suveräna insats som klubbarna och deras medlemmar gör under Vasalopps-arrangemangen. Under förra året inrättade vi också ett digitalt funktionärsverktyg som också är en insats för att uppnå en än bättre dialog, säger Johan Eriksson, Sportchef på Vasaloppet.

Kvällen innan Familjefesten arrangeras den stora Funktionärsfesten på Mora Parken. Denna är exklusiv för funktionärerna, däremot är aktiviteterna under lördagen öppna för alla. Familjefesten kräver ingen föranmälan och är kostnadsfri, förutom helikopterflygningen.

FAKTA/Funktionärer
Under Vasaloppets vintervecka är drygt 3000 funktionärer engagerade. Funktionärerna kommer från ett 50-tal klubbar, runtom i Dalarna. De 50 klubbarna tar i sin tur hjälp av andra klubbar för att lösa sina uppdrag.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...