Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Westerlund, Piteå Elit, mot segern i förra årets upplaga av BDX-sprinten. FOTO: Kurt Lundberg.
Johan Westerlund, Piteå Elit, mot segern i förra årets upplaga av BDX-sprinten. FOTO: Kurt Lundberg.

Rekordtidig skidpremiär i Piteå

Strömnäs GIF och Piteå Elit bjuder in till rekordtidig skidpremiär på Lindbäcksstadion i Piteå.
2 november arrangeras BDX-Sprinten för juniorer och seniorer.

Förra året var det premiär för BDX-Sprinten som blev en riktig succé. Tävlingen samlade ett meriterat startfält med junior- och senioråkare.

Vinnare i damklassen blev Magdalena Pajala och i herrklassen Johan Westerlund båda Piteå Elit vilket gladde den ovanligt stora publik som lockats ut till Lindbäcksstadion.

Tävlingen genomfördes på sparad natursnö men tack vare några kalla dagar kunde även en mängd konstsnö produceras vilket innebar en slinga på drygt 1200 m som blev rejält utslagsgivande.

Inför årets BDX-sprint finns 2  250 kubik kvar av den sparade snön vilket beräknas räcka till en slinga på 750 meter med 6 meters bredd. Det innebär troligtvis att tävlingen kommer att köras på två varv. Snön kommer att läggas ut 1 november för att vara åkbar till tävlingen.

När spåret kommer att kunna öppnas beror på hur arbetet fortlöper och väder. Förra årets tävling genomfördes enbart i heatform men i år blir det även en prolog efter önskemål från de aktiva.

Förhoppningen är att locka Norr- och Västerbottens bästa juniorer och seniorer men tävlingen är öppen för alla som vill delta. I dagsläget är ett 30-tal åkare anmälda och bland dessa finns bland annat fjolårets segrare Magdalena Pajala, Piteå Elit.

magdalena_p_bdx12.jpg
Magdalena Pajala, Piteå Elit, var snabbat i fjol och ställer upp i år igen. FOTO: Kurt Lundberg.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...