www.langd.se

Anders Byström byter från längdåkning till skidskytte.  FOTO: Johan Trygg.
Anders Byström byter från längdåkning till skidskytte. FOTO: Johan Trygg.

Byström hoppar över till skidskyttarna

Anders Byström byter Svenska skidförbundet mot Svenska skidskytteförbundet.
Nu i månadsskiftet börjar Anders jobba som koordinater och presskontakt för skidskyttelandslaget.

– Det  känns fantastiskt stimulerande att kunna rekrytera in en ung rutinerad kraft i laget som gör det möjligt för våra dam- och herrförbundskaptener att kunna fokusera än mer på träning, tävlingsförberedelse och coaching av våra bästa skidskyttar, säger generalsekreteraren Ingemar Arwidsson på skidskytteförbundets hemsida.

Anders Byström har på senare år varit ansvarig för det framgångsrika juniorlandslaget i längdåkning. Längre tillbaka har Anders också en bakgrund som sportjournalist.

I sitt nya uppdrag kommer Byström att koordinera resor, boende och logistik för A-landslaget i skidskytte. En stor uppgift blir också att vara presskontakt för teamet.

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...