Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ski Team Syd har precis avslutat sin satsning med ett läger på Mallorca. FOTO: Ski Team Syd.
Ski Team Syd har precis avslutat sin satsning med ett läger på Mallorca. FOTO: Ski Team Syd.

Ski Team Syd lägger ner verksamheten

Ski Team Syd som bildades av Martin Eckervad och Emil Ekman våren 2010 väljer nu att avsluta sin verksamhet efter fyra helt fantastiska säsonger.
I dag meddelar teamet i ett pressmeddelande att man avslutar verksamheten.

Ski Team Syd bildades på ett fik i Jönköping våren 2010 av Emil Ekman och Martin Eckervad och tanken med teamet var att med hjälp av sponsorer skapa möjligheter för unga skidåkare från de sydligare delarna av Sverige att nå sina mål inom längdskidåkningen.

Teamets verksamhet bestämdes redan från början pågå från den 1 maj till den sista oktober och aldrig konkurrera med åkarnas klubbar utan istället hjälpa klubbarna med att ge åkarna bättre träningsmöjligheter under vår, sommar och höst. Under teamets första säsong var det fyra åkare med i teamet och sedan dess har sammanlagt sex åkare varit medlemmar.

Teamet har under åren utvecklats otroligt mycket och med hjälp av våra fantastiska sponsorer har vi kunnat göra bättre och längre träningsläger för varje år. Under de fyra säsongerna har killarna varit iväg på sammanlagt 20 läger i fyra olika länder och de gemensamma träningarna utanför lägerdatumen är oräkneliga.

Utöver egna läger har även teamet genomfört öppna träningar, träningstävlingar och arrangerat träningsläger samt skidskola och rullskidtävlingen Jönköping Open Rollerski tillsammans med IK Hakarpspojkarna.

Under de fyra säsongerna har killarna tävlat mycket på rullskidor, orientering med mera och det har vunnits flera SM-medaljer i rullskidor och Ski Team Syds limegröna teamkläder har synts flitigt i olika sammanhang.


Under vintersäsongerna har killarna verkligen fått nytta av teamets verksamhet och det har blivit många segrar och fina placeringar. Det har även blivit SM-medaljer på vintern och utan teamet skulle det förmodligen varit betydligt färre vinster och bra tävlingsresultat.

Martin Eckervad som varit teamets coach och teamledare sedan starten säger följande:
– Jag har ofta skrivit och sagt att jag är Sveriges stoltaste coach och det har alltid kommit från hjärtat. Jag har fått uppleva och lärt mig så otroligt mycket under dessa fyra säsongerna som jag aldrig skulle fått utan Ski Team Syd och jag ångar inte en enda av de flera tusen timmarna som jag lagt på teamets verksamhet. Jag har fått vänner för livet och det är jag väldigt tacksam för. Att vi nu avslutar vår verksamhet efter fyra säsonger är väl genomtänkt och jag kommer att hjälpa killarna även i fortsättningen på olika tävlingar och evenemang.

Att vi nu väljer att avsluta vår verksamhet har medlemmarna vetat om sedan i somras och det känns rätt att avsluta på topp och se fram emot nya utmaningar i livet.

Grunden för Ski Team Syd har alltid varit våra sponsorer som gjort det möjligt för oss att bedriva verksamheten och därför vill vi skicka ett stort tack för allt ni gjort för oss.

Ski Team Syd 2010-2013, åkare:
Emil Ekman Ulricehamns IF 2010-2013
Marcus Johansson Ulricehamns IF 2010-2013
David Siebers IK Hakarpspojkarna 2010-2013
Karl-Johan Westberg Borås SK 2011-2013
Jesper Arnesson Borås SK 2012-2013
Jesper Brofjärd Borås SK 2010-2011

Läs mer på…

www.skiteamsyd.se

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...